LA fik apotekerne med i Konkurrencepakken

Liberal Alliance fastholdt sit krav og fik apotekerne med i den endelige aftale om Konkurrencepakken, som økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen netop har offentliggjort. Som et led i regeringens vækstplan skulle apotekersektoren have været liberaliseret i Konkurrencepakken, men De Konservative fik hevet forslaget ud af planen.

Nu har Liberal Alliance så fået apotekerne med ind i pakken igen, idet det er aftalt, at der skal foretages en undersøgelse af mulighederne for en liberalisering.

Læs også pressmeddelelse om konkurrencepakken

Liberal Alliances erhvervsordfører Villum Christensen understreger, at en liberalisering af apotekerne vil øge konkurrencen og dermed give bedre forhold for forbrugerne.

”Apotekerne er den mest gennemregulerede sektor i Danmark, og det betyder, at forbrugerne er tvunget til at stå og spilde deres tid i alenlange køer, når de skal bruge en pakke Panodil. En liberalisering vil øge konkurrencen og dermed give bedre forhold for forbrugerne. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu får en undersøgelse af mulighederne for en liberalisering,” siger Villum Christensen.

Liberal Alliance har længe ønsket at afskaffe apotekersektorens nuværende monopol. Den endelige aftale om Konkurrencepakken er lavet mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Kristendemokraterne og Liberal Alliance.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer