Lægeforeningen advarer mod hovsa-løsninger i strukturdebatten

Efter fire år med regionerne er der et naturligt behov for at evaluere deres indsats og diskutere, hvilken struktur der er bedst for sundhedsvæsenet. Men sundhedsvæsenet har mindst af alt brug for hovsa-løsninger, mener Lægeforeningen. Tiden er til at foretage en grundig evaluering af modellen med fem regioner. Men driften af sundhedsvæsenet er for kompliceret til at sige ’nej, den dur ikke’, hvis man ikke har et bedre alternativ.

”Der er klart områder, hvor regionerne kan løse deres opgaver bedre. Fx trækker det alt for lang tid ud med at få indført it-løsninger, der fungerer på tværs af regionerne. Samarbejdet både mellem regionerne indbyrdes og mellem regioner og kommuner kan også klart forbedres. Derfor er det en rigtig god ide at se på modellen med fem regioner,” understreger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Lægeforeningen opfordrer politikerne til at gå til opgaven med respekt for patienter og personale.

”Medarbejdere i sundhedsvæsenet oplever den ene omlægning efter den anden. Det kræver ressourcer og tager kræfter fra arbejdet med patienterne. Derfor er det vigtigt, at de forandringer, der gennemføres, reelt er forbedringer.
Sundhedsvæsenet har ikke brug for forhastede beslutninger taget under forhandlinger i en sen nattetime, men for velovervejede forandringer, som også giver mening i dagligdagen for både patienter og medarbejdere. Kigger vi ud i verden, er der jo heller ingen lande, der kan prale med en ideel model for, hvordan sundhedsvæsenet skal styres. Det hører med i debatten, at vi har at gøre med en meget kompliceret sektor,” siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Han peger på, at sundhedsvæsenet i disse år gennemgår meget store forandringer.

”De mest specialiserede behandlinger samles i de store byer, og der er ambitiøse planer for byggeri af supersygehuse. Begge dele har afgørende betydning for kvaliteten af behandlingen, og derfor er det vigtigt, at en ny debat om strukturen i sundhedsvæsenet ikke skaber tvivl om, at de planer skal føres ud i livet”, understreger Mads Koch Hansen.

Lægeforeningen advarer mod at lade ønsket om besparelser ved at afskaffe regionerne få vægt i den politiske debat om regionerne.

”Det drejer sig først og fremmest om at vælge den struktur, som giver den mest effektive ledelse af sundhedsvæsenet til gavn for patienterne”, understreger Mads Koch Hansen.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer