Mæd med alkoholproblemer slår ofte deres partner

20/12/2010 09:33

Administrator

Blandt mænd, der modtager behandling for deres alkoholproblemer, har en hel del også været voldelige mod deres partner, viser ny rapport fra SFI. Derfor bør behandlingsstederne også have fokus på vold, lyder anbefalingen.

Kan alkoholbehandling været en måde at få kontakt med mænd, der har udøvet vold mod en partner? Ja, viser en ny undersøgelse fra SFI, der har undersøgt, hvor mange mænd i behandling for alkoholmisbrug der også har en voldelig historie. Undersøgelsen er lavet i samarbejde med to alkoholbehandlingsinstitutioner, Ringgården ved Middelfart og Alkoholbehandlingen i Århus Kommune. Projektet er støttet af TrygFonden.

Alkohol og vold hører ofte sammen
Omkring hver tredje mand i alkoholbehandling, der har eller har haft en partner, har slået hende. Det viser de anonyme svar i det spørgeskema, som i alt 39 mænd besvarede. Derfor bør behandlingsstederne vide mere om vold og også tilbyde en første behandling for vold, mener seniorforsker Else Christensen, der står bag undersøgelsen:

”Vi kan se, at mange mænd med alkoholproblemer er i behandling for misbrug, mens mænd, der slår, kun sjældent er i behandling for deres voldudøvelse. Derfor er det oplagt at forsøge at få kontakt med disse mænd via alkoholbehandlingen.”

Vold i barndommen
Der er også blevet spurgt, om manden selv var udsat for vold, da han var barn, og to tredjedele oplyser, at de er blevet slået som børn. Af de mænd, der i dag har børn, har hver tredje slået deres egne børn. Alle disse mænd har selv været udsat for vold, da de var børn. Det at udøve vold i nære relationer tyder dermed på at være et mønster, mange tager med sig fra deres egen barndom.

Mest Læste

Annonce