Manglende koordinering lader kræftpatienter i stikken

Det er helt uacceptabelt, at kræftpatienter på venteliste ikke henvises til sygehuse med kortere ventetid. Lægeforeningen kræver bedre koordinering. Hensynet til patienten skal altid veje tungest. Det er helt uantageligt, at kræftafdelinger ikke henviser patienter til sygehuse med kortere ventetid, fastslår Lægeforeningen.

Det sker på baggrund af de seneste dages debat om ventetid på operation for bugspytkirtelkræft, hvor patienter har måttet vente alt for længe på operation på Odense Universitetshospital uden at blive henvist til sygehuse, som har haft mulighed for at foretage operationerne langt hurtigere.

”Afdelingsledelser har ansvar for at gøre patienter, der har brug for hurtig behandling, opmærksom på, at de kan få behandling andre steder med kortere ventetid. Hvis afdelingen mener, at kvaliteten på andre afdelinger - som Sundhedsstyrelsen jo har sagt god for - ikke er i orden, må de kunne dokumentere det”, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Sagen understreger behovet for en effektiv koordinering.

”Selvfølgelig skal den enkelte afdeling med lang ventetid orientere sig om andre muligheder for patienten. Men det ulykkelige forløb viser også, at der mangler en overordnet koordinering mellem regionerne om at få ventetiden ned. Det er jo det, der er hele meningen med kræftpakkerne”, siger Mads Koch Hansen.
 

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer