Miljøministeriet strømliner organisationen

Det bliver fremover mere logisk for borgere og virksomheder at navigere rundt i Miljøministeriet. Den 1. januar 2011 trådte reorganiseringen af Miljøministeriet i kraft og dermed har ministeriet skabt bedre vilkår for benyttelse og beskyttelse af naturen, ligesom det bliver mere klart for kommuner, virksomheder, interesseorganisationer og borgere hvor i ministeriet, de skal henvende sig.

By- og Landskabsstyrelsen og Skov- og Naturstyrelsen er nu lagt sammen til én styrelse med navnet Naturstyrelsen. Sekretariatet for Danmarks Miljøportal er flyttet fra By- og Landskabsstyrelsen til Kort & Matrikelstyrelsen. Og virksomhedsområdet hører fremover både organisatorisk og fagligt til i Miljøstyrelsen. Derudover er Miljøklagenævnet og Naturklagenævnet lagt sammen til et nævn, Natur- og Miljøklagenævnet, for at sikre en mere effektiv sagsbehandling.

- Vi har gennemført de store ændringer for at skabe et mere effektivt ministerium med kortere vej fra beslutning til udførelse og vice versa. Med oprettelsen af Naturstyrelsen samles benyttelse og beskyttelse af naturen under et tag. Borgere, virksomheder og kommuner vil kunne hente rådgivning i den nye styrelse med udgangspunkt i de mangeartede kompetencer, vi råder over, siger departementschef Marianne Thyrring og fortsætter:

- Med en mere effektiv drift vil vi også på længere sigt spare penge på driften. Og det betyder flere ressourcer til naturen og miljøet.

Der er udarbejdet et nyt organisationsdiagram, klik her for at se det.

Naturstyrelsen lancerer i dag en ny hjemmeside, besøg den her.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer