Model for seksualundervisning i Holstebro skal afprøves nationalt

Sundhedsstyrelsen har afsat satspuljemidler til afprøvning af modellen andre steder Udsnit af forsiden på den publikation, Sundhedsstyrelsen udsender til alle landets kommuner.

Resultaterne i et 3-årigt kvalitetssikringsprojekt om seksualundervisning i Holstebro Kommune er så positive, at Sundhedsstyrelsen nu opfordrer resten af landets kommuner til at afprøve modellen.

I denne uge udsender Sundhedsstyrelsen en publikation om Holstebro-modellen til alle landets kommuner. Publikationen er lavet på baggrund af en ekstern evaluering og erfaringer i Holstebro Kommune.

Fire kommuner i landet får mulighed for at få støtte fra Sundhedsstyrelsens satspuljemidler til at afprøve projektet. Styrelsen har afsat i alt 2,8 mio. kr. til formålet.

Tværfaglig indsats

Sundhedsplejerske og projektleder i Holstebro Kommune, Lone Kjær Hein, glæder sig over Sundhedsstyrelsens anerkendelse af projektet og den tværfaglige indsats, der ligger bag.

- At en idé, der opstår på grund af en udfordring i én kommune, i løbet af 3 ½ år kan blive til en model, der skal afprøves nationalt – det er stort. I Holstebro Kommune er der nu 31 skoler, der har uddannet nøglepersoner. Vi har en læseplan, der er politisk godkendt, og som i evalueringen fremhæves som et unikt redskab til at få lærere på alle klassetrin og i de fleste fag til at arbejde med seksualundervisning. Og ikke mindst er der et godt tværfagligt samarbejde mellem sundhedsplejen og skolerne om opgaven, siger Lone Kjær Hein.

Se publikationen om Holstebro-modellen for seksualundervisning. 

Holstebro Kommune på DenOffentlige.dk Holstebro Kommune
Aktivitet: Artikler: 87 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer