Ny analyse: Greve er Sjællands-mester i privat erhvervsliv

Greve Kommuner slår alle andre kommuner på Sjælland, når det gælder andelen af jobs i det private erhvervsliv. Det viser en helt ny analyse fra Vækstforum Sjælland. I runde tal kan Greve Kommune glæde sig over, at tre ud af fire jobs er i private virksomheder. Til sammenligning er det kun tre ud af fem jobs, som er i private virksomheder i resten af Region Sjælland.

- Vi har et stærkt erhvervsliv i Greve. Der er næsten 12.000 mennesker beskæftiget i de private virksomheder her i kommunen, og virksomhederne eksporterer i alt for 2,9 milliarder hvert år. Det er rigtig flot og vidner om dygtige virksomheder med dygtige ledere og medarbejdere, siger borgmester i Greve Kommune Hans Barlach.
Vækstforum Sjælland har kigget på alle de tal, der tilsammen afgør, hvordan erhvervslivet har det i en kommune. Greve Kommune har for eksempel Sjællands-rekord i handelsliv.
- Greve er et handelscentrum for en stor del af Køge-bugt området, og vi har nu flere end 4.500 arbejdspladser inden for handel, fortæller borgmesteren.
Men Greve Kommune mærker også den globale krise. Især bygge- og boligvirksomhederne har skåret ned.
- Man kan ikke komme uden om, at krisen også har taget mange arbejdspladser her i kommunen. Vi har mange borgere, der arbejder inden for byggeri og boliger, og det er et af de områder der har været hårdest ramt af krisen, fortæller borgmesteren.

Dansk Industri undersøgte i sidste måned erhvervsklimaet i kommunerne. I den undersøgelse klarede Greve Kommune sig også godt. Blandt andet tilbyder Greve Danmarks bedste rammevilkår og er nummer 17 på den samlede liste over 98 kommuners erhvervsvenlighed.

Emneord: Erhvervsklima, Erhvervsklimaundersøgelse, Erhverv, Erhvervsvenlighed
Greve Kommune på DenOffentlige.dk Greve Kommune
Aktivitet: Artikler: 72 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.03.15 Politik
  Bornholms erhvervsklima skal op i den bedste halvdel

  I de kommende uger udsender Dansk Industri spørgeskemaer til deres medlemmer for at tage temperaturen på klimaet for erhvervslivet på Bornholm. Erhverv- og beskæftigelsesudvalget har sat som mål, at regionskommunen i år skal op i den bedste halvdel. Ambitionen styrkes af, at én indgang til erhvervslivet på Bornholm nu er en realitet. De første konkrete resultater er begyndt at vise sig.

 • 20.11.14 Infrastruktur
  Danmark er det 4. bedste iværksætterland i verden

  Det årlige internationale iværksætterindeks GEDI placerer nu Danmark som verdens fjerde mest attraktive land for iværksættere.

 • 10.09.14 Politik
  Store erhvervspotentialer i Rudersdal

  Rudersdal Kommunes erhvervsområder har både store potentialer, men også udfordringer. Det viser en ny analyse fra Cowi, der lægger op til at invitere virksomhederne med til udvikling af kommunens erhvervsområder.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Gribskov vil styrke dialogen med erhvervslivet

  Dansk Industri (DI) offentliggjorde onsdag sin årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2014. Gribskov Kommune har fået en kedelig placering i den helt lave ende. Og det er man overrasket over på Rådhuset, da andre analyser, fra f.eks. Dansk Byggeri viser et helt andet billede.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Køge rykker fortsat som erhvervsvenlig kommune

  For fjerde år i træk er Køge Kommune gået frem i DI’s store erhvervsklimaundersøgelse, og ligger nu på en 18. plads ud af 96 kommuner. ”Det er et fint resultat, men vi går selvfølgelig målrettet efter at gøre det endnu bedre”, lyder det fra borgmester Flemming Christensen.