Ny bog vækker international opsigt

01/11/2010 12:34

Administrator

Hvordan får vi langt bedre offentlig service for færre penge? Ny bog af dansk forfatter vækker massiv international interesse.

Det er ved at komme helt, helt tæt på borgernes liv, at offentligt ansatte kan udvikle bedre og billigere service. Når ældre i Fredericia kommune får kostrådgivning og fysisk træning så de kan klare sig længere i hjemmet og selv gribe støvsugeren, eller når borgere i London selv kan anmelde huller i vejene via deres mobiltelefoner, sparer det offentlige penge ved at tage udgangspunkt i borgernes eget liv.

Overalt i verden, og ikke mindst i Danmark, ønsker førende offentlige organisationer at effektivisere deres service – men de færreste ved hvordan. Det er én af hovedpointerne i bogen Leading public sector innovation: Co-creating for a better society, som er udkommet på det anerkendte britiske forlag Policy Press. I en tid hvor regeringer i Danmark og verden over skærer massivt i den offentlige sektor, har bogen vakt omfattende interesse og præsenteres i den kommende måned i blandt andet Paris, Bruxelles, London, Perth, Adelaide, Melbourne, Canberra, Sydney og Tokyo. Det er blandt andet organisationer som Institute for Government i England og tænketanken Lisbon Council, som sætter bogen til debat.

Bogen opridser hvad det kræver at lede nytænkning i den offentlige sektor, og viser hvordan man konkret kan sætte borgerne i centrum og udvikle nye løsninger med borgerne, ikke for dem. Eksemplerne er mange, fra at forstå hvordan det føles at leve med en arbejdsskade og til aktivering af patienters egne ressourcer i forbindelse med knæoperationer. Offentlige chefer og medarbejdere opfordres til at tage ansvar for ikke kun at skabe mere innovative organisationer, men til at mønstre modet og viljen at gå langt tættere på borgernes liv, når de tænker nyt. Nye metoder som designtænkning og etnografisk research er blandt de nye virkemidler, som det offentlige må trække på for at genopfinde sig selv.

Du kan købe bogen her

Om forfatteren
Christian Bason er leder af MindLab, en offentlig udviklingsenhed som er en del af Økonomi- og Erhvervsministeriet, Skatteministeriet og Beskæftigelsesministeriet. Konkret har MindLab fx gennemført projekter med Arbejdsskadestyrelsen og med SKAT for at hjælpe dem til at se konsekvenserne af deres serviceydelser for borgernes praktiske liv. Christian er forfatter til tre tidligere bøger om ledelse, strategi og innovation i den offentlige sektor, og er en hyppigt anvendt foredragsholder i ind- og udland.

Kontakt Christian Bason
t   +45 33 92 31 44

Mest Læste

Annonce