Ny motorvej vil skabe vækst i Vestjylland

22/03/2013 11:07

Dansk Industri

DI Midt- og Vestjylland hilser den nye motorvej mellem Herning og Holstebro velkommen. Onsdag eftermiddag kunne finansminister Bjarne Corydon oplyse, at finansieringen af den nye motorvejsstræning er faldet på plads. Der er tale om en investering på i alt 3,4 milliarder kr., og den endelige linjeføring skal nu forhandles med transportministeren Midt- og Vestjylland har brug for den nye motorvej. Det har taget lang tid, men nu glæder vi os over, at motorvejen kommer, siger formand for DI Midt Vest Sonny Finn Jørgensen.

Motorvejen er vigtig i forhold til at sikre en hurtig adgang til det nye sygehus for nordvestjyderne og til at skabe vækst i området. De mange virksomheder i Vestjylland, der producerer varer og fødevarer, vil nu kunne komme hurtigere frem.

- Motorvejen bliver den kobling til resten af Jylland, som vi mangler. Vi ved også, at god infrastruktur spiller en vigtig rolle, når virksomheder skal etablere sig i et område. Og derfor venter vi, at den nye motorvej gør Midt- og Vestjylland til et mere attraktivt område for nye virksomheder at etablere sig, siger formand for DI Midt Vest Sonny Finn Jørgensen.

DI Midt Vest dækker Herning, Ringkøbing-Skjern, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Holstebro kommuner, og har 550 medlemsvirksomheder i de seks kommuner.
 

Mest Læste

Annonce