Ny stemme for mennesker med handicap

03/12/14 12:13

Nick Allentoft

Et handicapråd skal sikre lige muligheder for regionens borgere. Der er sat 100.000 kroner af til rådets arbejde årligt.

Jane kan ikke høre. Hun er handicappet og har dermed brug for, at der tages højde for hendes handicap, så hun f.eks. kan orientere sig i trafikken og kommer sikkert af og på offentlig transport. Og nu vil Region Hovedstadens politikere sørge for, at Janes behov bliver hørt.

Derfor har regionsrådet valgt at afsætte 100.000 kr. om året til et nyt handicapråd.

Handicaprådet skal bestå af repræsenterer fra handicaporganisationer, herunder også organisationer der repræsenterer mennesker med psykisk handicap. Rådets opgave er at se på regionens strategier og politikker og sikre, at det disse er gennemtænkt ift. mennesker med handicaps behov.

Hvor er udfordringerne for personer med handicap
- Vi har et ansvar for, at borgerne har lige muligheder for at leve deres liv – uddanne sig, arbejde og i det hele taget færdes i vores region. Uanset om de har et handicap. Det vil sige, at du ikke skal være forhindret i at kunne komme op til din læge pga. lange trappeopgange og ingen elevator. Ligesom vi også gerne vil sikre, at du kan komme gnidningsløst omkring med bus og tog, selvom du har et handicap. Det skal handicaprådet hjælpe os politikere med at huske på, siger Maja Holt Højgaard (S), formand for udvalget vedr. tværsektorielt samarbejde i Region Hovedstaden    
 
Region Hovedstaden har gode erfaringer med at inddrage patienter og generelt fokus på at være i dialog med patientforeninger for at sikre den bedst mulige behandling i sundhedsvæsenet.

Handicaprådet skal inddrages i langt mere end behandling og sygdom, og rådet skal således være med til at se på alle relevante områder i regionen. Det kan dreje om både uddannelse, transport, adgangsmuligheder til eksempelvis udviklingshandicappede eller kørestolsbrugere og kommunikation til f.eks. syns- eller hørehæmmede.

Fakta:

  • Handicaprådet kan udtale sig i alle relevante og større sager, hvor Region Hovedstaden har beslutningskompetence, udover sundhed vil det fx også være uddannelse, regional udvikling, miljø og trafik.
  • I forbindelse med budgetaftalen for 2015 er det aftalt at afsætte 100.000 kr. årligt til handicaprådet.
  • Danske Handicaporganisationer udpeger fem medlemmer, og Psykiatriforeningens Fællesråd udpeger to medlemmer. Organisationerne gives hermed ansvar for at sikre en bredde i repræsentation af handicap.
  • Rådet afholder en række møder om året, herunder med regionsråd og de politiske udvalg for at sikre dialogen

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.