Ny strategi skal forebygge lovbrud

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sætter i de kommende år ekstra fokus på at forebygge overtrædelser af konkurrencereglerne. En ny strategi skal øge virksomhedernes evne og vilje til at overholde reglerne. Når virksomhederne har et solidt kendskab til konkurrencereglerne og viljen til at efterleve dem, minimeres sandsynligheden for, at de begår lovovertrædelser. Det skaber en mere effektiv konkurrence til gavn for både forbrugere og virksomheder.

Med den nye forebyggelsesstrategi vil Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen iværksætte 16 initiativer, der skal øge virksomheder og offentlige myndigheders kendskab til konkurrencereglerne. Initiativerne omfatter blandt andet:

 - Øget vejledning om de grundlæggende forbud i konkurrenceloven målrettet små, mellemstore og store virksomheder samt offentlige myndigheder.

 - Bedre muligheder for branchespecifik information om konkurrencereglerne.

 - Øget samarbejde med brancheorganisationer.
 - Bedre muligheder for at få vejledning hos Konkurrence- og -Forbrugerstyrelsen.
 - Målrettet information til offentlige myndigheder om konkurrencereglerne.

Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing:

”Det skal være let for virksomhederne at efterleve loven. Med forebyggelsesstrategien hjælper vi dem godt på vej. Ved at styrke virksomhedernes kendskab til konkurrencereglerne, forebygger vi, at de overtræder loven. Det skaber en mere effektiv konkurrence til gavn for både virksomhederne selv og forbrugerne.”

”Den nye forebyggelsesstrategi favner bredt. Virksomhederne skal både kende konkurrencereglerne og have viljen til at overholde dem. Derfor sætter vi ind med en bred vifte af initiativer, der er målrettet både små, mellemstore og store virksomheder samt offentlige myndigheder.”

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på DenOffentlige.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 20 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer