Ny undersøgelse: Odense overhaler Aarhus og København som vækstkommune

En ny undersøgelse viser, at Odense Kommune er den bedste vækstkommune med mere end 100.000 indbyggere. Dermed overhaler Odense både Aarhus og København, og borgmester Anker Boye mener, at de store byer i provinsen spiller en vigtig rolle, hvis vi skal genskabe de mange jobs, som Danmark har mistet i løbet af krisen.


- Vækst er ikke noget der falder ned fra himlen. Vi har etableret én indgang for erhvervslivet, sænket skatten for virksomheder og senest etableret en hotline for virksomheder som ønsker at benytte muligheden for at straksafskrive. Det er alle initiativer, som skal styrke Odense som vækstgenerator i Danmark, siger borgmester Anker Boye.

Ernst & Young har undersøgt, hvor succesfulde de danske kommuner er til at skabe gode rammebetingelser for vækstvirksomheder og entreprenører. Odense Kommune ligger i top ti og overhaler med et spring fra nummer 15 til 9 både Aarhus og København.

- Vi arbejder konstant på at forbedre vilkårene for virksomhederne i Odense, så vi sammen kan genskabe de mange jobs, vi har mistet i løbet af krisen. Gode rammevilkår er et must i en situation, hvor ledigheden er høj og hvor væksten er forsvundet, siger borgmester Anker Boye.

- Samtidig har vi en plan for holdbar vækst i Odense. Frem mod 2020 investeres der mere end 25 mia. kr. i Odense, som skaber to nye bydele – et campusområde omkring det nye universitetshospital og en ny bydel i midtbyen. De investeringer er ikke bare vigtige for Odense men for hele regionen.

Odense Kommune på DenOffentlige.dk Odense Kommune
Aktivitet: Artikler: 126 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer