Offentlig ansatte: Politikerne har ikke tillid til os

04/06/2012 09:45

Administrator

Hvor tilliden fra brugerne til de offentligt ansatte er helt i top, så kniber det med tilliden fra politikere og forvaltninger. Det viser en ny undersøgelse fra seks af de store fagforbund for de offentligt ansatte.


De offentligt ansatte oplever en høj grad af tillid fra brugerne af den offentlige velfærd. Kun 4 procent af de offentligt ansatte mener, at brugerne i mindre grad eller slet ikke har tillid til det, de laver.

Læs også: Folkebevægelse for bedre samfundsledelse

Anderledes ser det ud med tilliden fra politikerne og forvaltningerne. Næsten hver fjerde offentligt ansatte oplever, at politikerne i deres kommune ikke har tillid til det arbejde, de udfører. Og hver femte mener ikke, at forvaltningen har tillid til dem. Det viser en ny undersøgelse, som de store forbund for de offentligt ansatte - FOA, BUPL, Danmarks Lærerforening, 3F, Socialpædagogernes Landsforbund og HK Kommunal – har lavet blandt medlemmerne.

Se undersøgelsen her

Konsekvenserne af den manglende tillid kommer også til udtryk i undersøgelsen. 18 procent af de offentligt ansatte har nemlig undladt af gøre politikerne, forvaltningen eller offentligheden opmærksom på uforsvarlige forhold på deres arbejdsplads.

Det gør ikke nogen forskel, om vi råber op, lyder forklaringerne fra de offentligt ansatte.

”Efter mange henvendelser og veldokumenterede høringssvar har jeg resigneret,” svarer en af de ansatte i undersøgelsen.

”Det sker alligevel ikke noget,” svarer en anden.

Den fælles undersøgelse er lavet op til trepartsforhandlingerne, hvor spørgsmålet om en tillidsreform også skal drøftes.

BUPL, Danmarks Lærerforening, 3F, Socialpædagogernes Landsforbund, HK Kommunal og FOA sætter i dag fokus på tilliden til de offentligt ansatte ved en fælles høring på Christiansborg.

Mest Læste

Annonce