Politisk panik i Rebild Kommune

Behandlingen af børnesager er et centralt - og meget vigtigt - område for både borgerne og  kommunerne. Selvfølgelig skal det foregå "efter bogen". Og cheferne skal naturligvis stå til ansvar, hvis de har begået fejl. Lad det være sagt med det samme.

       Læs Rebild Kommunes kommentar
       Borgmester: Vi skulle have fjernet børnene

Men det skal foregå på en ordentlig og anstændig måde. Det er ikke nok at konstatere, at der er begået fejl og derfor skal cheferne fyres. Man bliver nødt til
først, gennem en undersøgelse eller kulegravning af området, at finde ud af, om der er et grundlag for at placere et ansvar, og hvor ansvaret skal placeres. Og det er ikke sket i Rebild Kommune.

I Rebild Kommune virker det som om det vilde vesten har taget over. Her gælder det om at finde syndebukke. Cheferne er udpeget, ansvaret er placeret. Og så går den vilde jagt på cheferne.

Per Hansen, formand for de Offentlige Chefer i Djøf opfordrer politikerne til ikke at miste jordforbindelsen.

" Brug nu kræfterne på at få rettet op på fejlene og få
administrationen af børnesagerne sat på skinner."

"At tro man kan fyre sig ud af problemerne er i bedste fald naivt" fortsætter Per Hansen, der tilføjer, at Djøf aldrig tidligere har oplevet noget så grelt, som det
der for tiden foregår i Rebild Kommune.

"Politikerne synes grebet af panik, hvor det bare handler om at afskedige. Det er symbolpolitik. De glemmer, at de har det overordnede ansvar for, hvad der foregår i kommunen og hvordan forvaltningen fungerer. Det ansvar kan de ikke frasige sig ved
bare at fyre løs i blinde."

Per Hansen pointerer, at sagen understreger et behov for etiske retningslinjer i afskedigelsessager i kommunerne.

"Forløbet i Rebild Kommune er stærkt skadeligt for arbejdsklimaet i forvaltningen, og gør det meget vanskeligt at rekruttere nye chefer til at rette op på forholdene," afslutter Per Hansen.

 

Djøf på DenOffentlige.dk Djøf er faglig organisation for 92.000 jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende....
Aktivitet: Artikler: 27 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.

 • 09.06.20 Velfærd
  Ligestillingsarbejdet halter i de fleste dagtilbud

  Ny rapport viser, at kun få daginstitutioner arbejder målrettet med at bryde gængse normer for køn, seksualitet, handicap eller etnicitet. Nu skal forskning bane vejen for mere systematisk arbejde med mangfoldighed og ligestilling i danske daginstitutioner.