Rekord mange praktikpladser i kommunerne

Kommunerne oprettede i 2011 15.500 praktik-pladser. Det er det højeste nogensinde - og ca. 1000 flere end aftalt mellem KL og staten. Det viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

”Det viser, at kommunerne løfter et væsentligt socialt og uddannelsespolitisk ansvar for at sikre, at unge er i gang og ikke fastholdes i passivitet,” siger formanden for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Jacob Bundsgaard.

”Kommunerne gør meget for at hjælpe og vejlede unge, så de kommer i gang med en uddannelse efter folkeskolen. Og som arbejdsgivere bidrager vi til, at der oprettes rekord mange praktikpladser, hvilket er en forudsætning for, at vi kan få flere unge væk fra sofaen”.

”Vi kan se, at indsatsen giver resultater, eftersom antallet af helt passive unge er klart faldende. Men vi har fortsat store problemer med ungeledighed og mangel på praktikpladser, som vi skal have løst. Jeg håber derfor, at også private arbejdsgivere vil løfte et større ansvar for at oprette praktikpladser,” siger Jacob Bundsgaard.

Det er især på sosu-området, at kommunerne i fjor har oprettet mange praktikpladser, nemlig 13.317. Herudover er der oprettet 1496 praktikpladser på de øvrige erhvervsuddannelser, fx kontorelever, samt 679 – på egu (erhvervsgrunduddannelsen).

KL på DenOffentlige.dk Kommunernes Landsforening (KL) er en privat interesse- og medlemsorganisation for alle 98 kommuner i Danmark. Det er KL's formål, at varetage de danske kommuners fælles interesser og bidrage til,...
Aktivitet: Artikler: 113 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer