Solcelleanlæg hitter i Ringkøbing-Skjern

Borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune har forelsket sig i idéen om solceller på deres hustage. Kommunen modtager pt. så mange henvendelser om solceller, at der nu er oprettet en selvstændig side om temaet på kommunens hjemmeside.

- Her kan man finde de gældende retningslinjer for solcelleanlæg, ligesom man som borger kan se, om man skal ansøge om tilladelse til opsætning af solceller eller ej, siger fagleder Gunnar Frandsen fra Byg og Miljø.

Lysten til at sætte solcelleanlæg op glæder leder af kommunens Energisekretariat, Henning Donslund.

- Der er sund fornuft i at energioptimere sin bolig, og flere og flere borgere finder ud af, at der kan være mange penge at spare på at udnytte de vedvarende energikilder. Det er en god udvikling, der understøtter projekt Energi2020, hvor målet er at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i år 2020, siger Henning Donslund.

Kommunen indgik sidste år et samarbejde med Scanenergi A/S, hvor målet er at energioptimere op imod 1.000 enfamilieshuse i løbet af de næste par år.

Med aftalen kan borgere i kommunen gå ind på hjemmesiden www.HusetsEnergi.dk og få en energirapport fra Scanenergi, der viser, hvad der kan laves, og hvor stor gevinsten er. Herefter kan de vælge håndværkere fra en liste, hvor alle er godkendte og uddannede i at arbejde sammen om projekterne.

Læs mere om solceller på www.rksk.dk/solceller.
Se mere på www.energi2020.dk og www.HusetsEnergi.dk.

Ringkøbing-Skjern Kommune på DenOffentlige.dk Ringkøbing-Skjern Kommune
Aktivitet: Artikler: 78 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 11.07.15 Simon
    Solenergi

    Godt at høre om hvordan flere kommuner og sygehuse er begyndt at bruge solenergi som alternativ energikilde. Lad det endelig fortsætte.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer