Stop kommunalt svigt af udsatte børn

02/05/2012 11:15

Administrator

Udsatte børn har krav på den nødvendige hjælp, lyder det fra Danmarks Lærerforening. Regeringen opfordres til at etablere et formelt samarbejde mellem de implicerede faggrupper for at stoppe kommunalt svigt.

Søndag aften satte DR 21 Søndag atter fokus på et kommunalt svigt af udsatte børn, til trods for at der forelå en lang række lærer-underretninger.

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, sender en appel til børne- og undervisningsminister Christine Antorini og socialminister Karen Hækkerup om at indlede et fælles projekt for at sikre, at udsatte børn får den nødvendige hjælp.

”Denne konkrete sag er desværre ikke enestående. Der er akut behov for, at regeringen tager et initiativ til, at der indledes et samarbejde, hvor alle parter medvirker. Allerede i oktober foreslog vi regeringen, at vi i fællesskab gennemfører et projekt for at tage hånd om udsatte børn," siger Anders Bondo Christensen.

Han henviser til, at Danmarks Lærerforening i 2008 sammen med Dansk Socialrådgiverforening gennemførte en konference med titlen `hånd om alle børn´.

"Vi ved, at et styrket samarbejde mellem faggrupperne er en væsentlig del af løsningen. Denne aktuelle sag viser, at regeringen må tage imod vores opfordring til samarbejde – hellere i dag end i morgen,” siger Anders Bondo Christensen.

Mest Læste

Annonce