Thorning ønsker en minister for frivillige

Socialdemokraternes formand kaldte det frivillige område for en mærkesag, da hun mandag holdt oplæg ved Ældres Sagens frivilligkonference. Læs også: Thorning vil give frivillige egen minister

Helle Thorning Schmidt (S) vil gøre det lettere og mere attraktivt at være frivillig i Danmark. Derfor skal det være slut med, at ansvaret for frivilligt arbejde er spredt over flere ministerier, lovede hun mandag på Ældre Sagens frivilligkonference i København.

”Det frivillige område bliver en mærkesag i en ny regering. Derfor bliver der udnævnt en minister, der har frivilligt arbejde som sit ansvarsområde”, sagde Helle Thorning Schmidt.

Flere af Ældre Sagens frivillige har på det seneste oplevet, at kommunerne forsøger at få dem til f.eks. at overtage genoptræningen på et plejehjem eller være chauffør for svage ældre, der skal køres til fysioterapeut.

”Jeg deler jeres bekymring. Det frivillige arbejde skal ikke erstatte det lønnede arbejde i den offentlige sektor”, lød det fra Helle Thorning Schmidt.

Hun var blot en blandt 14 talere, der debatterede foran flere hundrede frivillige ved konferencen. Alle debattørerne var enige om, at der er brug for en klar definition af, hvad der er en offentlig kerneydelse, så de frivillige ikke bruges som gratis arbejdskraft af kommunen.

Ældre Sagens egen direktør, Bjarne Hastrup, var også på scenen og forklarede, hvordan firkantede regler ofte bremser de frivillige. Han blev bakket op af generalsekretær Anders Ladekarl fra Dansk Røde Kors.

”Der er for mange regler og bureaukrati på området. Vi skal slippe de frivillige fri, så vi ikke dræber deres engagement og motivation, fortalte Anders Ladekarl.

Formanden for Kommunernes Landsforenings løn og personaleudvalg, Michael Ziegler, erkendte, at kommunernes dokumentationskrav i visse tilfælde kan være en barriere. Derfor er målet nu at skære en smule ned i kravene.

Læs mere om konferencen Vel Fair.
 

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer