UVM: Elever får flere undervisningstimer end påkrævet

De danske folkeskoler har samlet set planlagt flere undervisningstimer, end reglerne om minimumstimetal kræver. Undervisningsministeren glæder sig over det gode resultat. Eleverne i folkeskolen kan se frem til flere undervisningstimer, end de har krav på. Det viser den seneste opgørelse af folkeskolernes planlagte undervisningstimetal.

I perioden 2008/09 til 2010/11 skal eleverne have minimum 6.960 timer. Skolerne har i gennemsnit planlagt med 7.590 timer. Det er 630 timer mere, end loven kræver.

Tendensen er udbredt, og meget få skoler planlægger samlet set med for få timer. Kun to skoler planlægger med for lave timetal på 1. til 3. klassetrin, otte skoler på 4. til 6. klassetrin og to skoler på 7. til 9. klassetrin samlet set.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen er tilfreds med tallene.

”Det glæder mig, at skolerne planlægger med mere undervisning, end loven kræver. At skolerne planlægger med så mange timer, er den helt rigtige indstilling, hvis vi skal nå regeringens ambitiøse målsætninger om en folkeskole i topfem i verden og sikre, at 95 procent af de unge får en ungdomsuddannelse,” siger Troels Lund Poulsen.

Undervisningsministeriet vil følge op over for de kommuner, der har skoler med et planlagt timetal under minimumstimetallet. Tilsynet vil omfatte skolernes planlagte timetal til både normal- og specialklasseelever på folkeskoler, specialskoler og dagbehandlingstilbud.
Læs mere om timetal hos Undervisningsministeriet
 

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer