Vestas-salg sikrer arbejdspladser i Varde

En ualmindelig glædelig nyhed. Sådan lyder borgmester Gylling Haahrs kommentar til kinesiske Titan Wind Energys køb af Vestas-tårnfabrikken i Varde. Varde Kommune stod til at miste mange arbejdspladser, når Vestas stopper produktionen i Varde. Nu er 120 medarbejdere sikret job fremover.

- Vi glæder os meget over, at produktionen kan fortsætte i Varde – både på medarbejdernes og kommunens vegne. For meget tyder på, at det med tiden kan blive i en målestok, der vil give arbejde til flere end tidligere, siger Vardes borgmester Gylling Haahr.

Det er Vestas kinesiske samarbejdspartner og leverandør, Titan Wind Energy, som har købt tårnfabrikken i Varde. Det sker gennem et nyt dansk aktieselskab, der både vil beskæftige sig med tårnproduktion og udvikling. Netop vindmølleindustrien har en central placering, når den kinesiske præsident Hu Jintao i denne uge besøger Danmark, og overtagelsen af Vestas-fabrikken bliver markeret som en del af del det kinesiske statsbesøg ved en ceremoni i København fredag.

Salget er dog allerede en realitet, oplyser Vestas, og handels- og investeringsminister Pia Olesen Dyhr kommer i dag på virksomhedsbesøg i Varde. Mandag kommer de nye kinesiske ejere.

Titan Wind Energy overtager fabrikken 1. september.

Varde Kommune på DenOffentlige.dk Varde Kommune
Aktivitet: Artikler: 27 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer