Vindmøllesag: Holbæk Kommune afventer Natur- og Miljøklagenævnet

Østre Landsret har i dag hjemvist en sag om opførelse af vindmøller ved Hagesholm til fortsat behandling i Natur- og Miljøklagenævnet.

Sagens kerne er de 10 vindmøller, der er opført ved Hagesholm på Lammefjorden nordvest for Holbæk. Her har foreningen ”Naboer til kæmpevindmøller” anlagt sag mod Natur- og Miljøklagenævnet for at få prøvet, om alle regler er overholdt.

Østre Landsret har i dag afsagt dom, og har besluttet, at Natur- og Miljøklagenævnet skal behandle sagen igen.  Nævnet skal ifølge Østre Landsret tage stilling til, om en række ændringer i det oprindelige grundlag for opførelsen af vindmøllerne burde have ført til en ny miljøundersøgelse og VVM-redegørelse.

Borgmester, Søren Kjærsgaard, afventer nu Natur- og Miljøklagenævnets genbehandling af sagen. Han siger i den forbindelse:

- Jeg ved godt, der er gener forbundet med at være nabo til store vindmøller. Derfor synes jeg også, det er godt, at reglerne omkring opstilling af vindmøller bliver prøvet af. Holbæk Kommune følger med interesse sagen mellem naboerne og Natur- og Miljøklagenævnet. Men med mindre klagenævnet beslutter at anke Østre Landsrets dom, er den oprindelige klagesag i gang igen. Her kan vi som kommune kun afvente nævnets beslutning, som vi naturligvis vil følge.
 

Holbæk Kommune på DenOffentlige.dk Holbæk Kommune
Aktivitet: Artikler: 43 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer