Prognose: Martin Henriksen står til at ryge ud af Folketinget

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, ville miste sit mandat i hovedstaden, hvis der var valg nu, skriver Altinget.

Det fremgår af en ny prognose, der er udarbejdet for Altinget af valgekspert og professor Kasper Møller Hansen fra KU. Her er Dansk Folkeparti gået tilbage fra to til et enkelt mandat i København, hvor Martin Henriksen er opstillet.

Dermed er pladsen i Folketinget for en af Dansk Folkepartis største profiler og mest markante stemmer i udlændingedebatten i farezonen.


Siden maj er partiet gået marginalt tilbage i snittet af meningsmålinger, men tilbagegangen er nok til, at Henriksens plads i Folketinget igen er endt i farezonen.

Og med 7.600 personlige stemmer ved sidste folketingsvalg i 2015 har Martin Henriksen umiddelbart langt op til sin partifælle Peter Skaarup, der fik 28.000 stemmer i København.

Der er ikke så meget tvivl om, at Peter Skaarup er storfavorit til at tage det første mandat. Og får Dansk Folkeparti kun det ene mandat i hovedstaden, så trækker Martin Henriksen det korteste strå," siger redaktør på Altingets Christiansborg-portal, Morten Øyen.

ansk Folkeparti står samlet til at gå syv mandater tilbage i forhold til folketingsvalget 2015. Men partiet behøver ikke nogen markant vælgertilgang i hovedstaden, før Henriksen kan fortsætte på Christiansborg:

"Der skal ikke meget fremgang til før partiet igen får to mandater i Københavns Storkreds. Men prognosen viser, at Dansk Folkeparti stadig ligger på så lavt niveau, at det koster pladser i Folketinget - og en af partiets stærke profiler er i farezonen," siger Morten Øyen.

Hovedpersonen selv tager prognosen med oprejst pande og fortæller, at han hverken vil skifte stil eller opstillingskreds for at øge chancerne for genvalg:

"Jeg bliver ved med at gøre det, jeg hele tiden har gjort. Jeg leder stadig efter flertal for nye stramninger på udlændingeområdet. Når man går ind i politik, er det for at gøre en forskel, og hvis det skulle stoppe, kan jeg sagtens se mig selv i spejlet. Men hvis vælgerne siger, at det skal slutte, må det være sådan," siger han til Altinget.

Hele historien hos Altinget

Emneord: Martin Henriksen, Dansk Folkeparti, Folketingsvalg, Prognoser
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.11.17 Politik
  Fængselsbetjente: Godt vi undgik besparelser

  Fængselsforbundet er tilfredse med den politiske aftale om kriminalforsorgen for de kommende år.

 • 28.11.17
  Politisk aftale om kriminalforsorgen indtil 2021

  Ny aftale har fokus en stærkere indsats mod banderne, en målretning af ressourcerne til de indsatte som kan og vil et liv uden kriminalitet samt opførelsen af et nyt stort og moderne arresthus i nærheden af København. Hent aftalen her.

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 19.12.13 Politik
  Ny sygedagpengemodel forhandlet på plads

  Alle sygemeldte får økonomisk tryghed under hele sygdomsforløbet. Indsatsen for sygemeldte bliver derudover fremrykket, forbedret og målrettet syge borgere med størst behov. Det er hovedindholdet i en bred politisk aftale om en ny sygdagpengemodel, som regeringen i dag har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.