Protestforening erkender nederlag: Fjerner 20.000 ulovlige klistermærker

Vi har ikke gjort noget ulovligt, men nu fjerner vi alligevel klistermærkerne, lyder det fra forening, der satte 20.000 klistermærker op i Aarhus.

Aarhus Kommune kræver, at foreningen fjerner alle klistermærkerne i løbet af 48 timer idet, de mener, der er tale om hærværk. Det mener landssekretær i foreningen Retten til Liv, Ellen Højlund Wibe, bestemt ikke.

- Vi har skrevet til kommunen, at vi stadig ikke kan finde den hjemmel i loven, som Aarhus kommune påpeger. Vi kan kun se af paragraf 81, at man ikke må placere genstande, der er til gene for trafikken. Men når det er sagt, så vil vi gerne rydde op efter os, vi gør det af venlighed, siger Ellen Højlund Wibe til DR Østjylland.


Foreningen vil dog gerne have frist til søndag for at nå oprydningsarbejdet.

- 20.000 klistermærker er mange, det vil komme til at tage tid.

Ellen Højlund Wibe tilføjer, at en debat om paragraffer ikke skal tage fokus fra det, det handler om, for foreningen.

- Det handler jo om de ufødte og deres stemme og menneskerettigheder - ikke om paragrafrytteri.

 

Emneord: Hærværk, Aarhus Kommune, Kim Gulvad Svendsen, Center for Byens Anvendelse, Ellen Højlund Wibe, Retten til Liv
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 15.03.19 Social
  Mere helhed for borgerne: Social og beskæftigelse i en forvaltning

  Rådmand Kristian Würtz foreslår at forenkle organiseringen ved at lægge de to forvaltninger – Socialforvaltningen og Beskæftigelsesforvaltningen – sammen til én forvaltning under en fælles ledelse og med seks nye driftsområder, der sammenkobler de sociale og jobrettede indsatser til borgerne.

 • 20.06.18 Infrastruktur
  Politisk aftale på plads: Aarhus klar til at forny udsatte boligområder

  En by i social balance. Det er målet for den politiske aftale, der netop er indgået af et bredt flertal i Aarhus Byråd. Aftalen fastlægger den politiske ramme for drøftelsen med boligforeningerne om udviklingen for byens udsatte boligområder frem mod 2030 samt byggeri af nye almene boliger. Hent aftalen her.

 • 12.06.17 Politik
  Tolv danske kommuner i Global Parliament of Mayors

  12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors - en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over.

 • 08.05.17 Velfærd
  Aarhus største plejehjemsfirma går konkurs

  Aarhus Kommune gør alt for at hjælpe berørte borgere, efter at hjemmehjælpsfirmaet Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs. Rådmand vil have speedet op på ældreministerens initiativer, som skal skabe større tryghed for de ældre.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.