R om dagpengereform: Vi har gjort det helt rigtige

Selvom næsten 34.000 ledige mistede dagpengene sidste år, så er De Radikale "nagelfaste tilhængere" af reform.

Selvom næsten 34.000 ledige mistede dagpengene sidste år - godt og vel det tidobbelte af regeringens oprindelige skøn - så har regeringen grebet situationen rigtigt an.

Det mener De Radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq.

En opgørelse fra AK-Samvirke viser, at 33.900 ledige mistede dagpengene sidste år, og det skønnes samtidig at 14.000 vil gøre det samme i år.

Regeringen har løbende måtte opjustere sine tal for, hvor mange mennesker, der ville ryge ud af dagpengesystemet som følge af dagpengereformens halvering af dagpengeperioden.

Men de 33.900 overstiger selv de mest pessimistiske prognoser.

- Det understreger situationens alvor, og det ligger over det skøn, vi har haft, siger Nadeem Farooq.

Han henviser til, at regeringen sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti sidste år indførte en midlertidig ydelse, som de ledige, der dratter ud af dagpengesystemet kan få frem mod 2016.

- Det at indfase dagpengereformen på en mere lempelig måde, som vi gjorde sidste år, var det helt rigtige at gøre. Det var at tage det nødvendige sociale ansvar for tusindvis af danskere, siger Farooq.

Spørgsmål: Så regeringen har gjort det helt rigtige?

- Det synes jeg. Efter at have syslet med ekstraordinære tiltag som akutpakker, så var det eneste rigtige at gøre at indføre den midlertidige arbejdsmarkedsydelse. Man kan sige, at det burde vi måske have gjort noget tidligere, lyder det.

- Men jeg er stadig nagelfast tilhænger af dagpengereformen. Hele humlen har været, at den indfases på en meget hård måde i en meget hård økonomisk situation. Det har været det særligt svære i det her.

Nadeem Farooq fastslår, at De Radikale "ingen planer har om at bløde op på genoptjeningsperioden".

- Så vil flere blive fastholdt på dagpenge, fordi nogen vil tænke i, hvordan de kan optjene, så de kan være på dagpenge, siger han.

/ritzau/

 

Emneord: Dagpengereform. Radikale, AK-Samvirke, Nadeem Farooq
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 19.06.14 Velfærd
  Forlig om ny beskæftigelsesindsats

  Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti er enige om at reformere hele beskæftigelsesindsatsen.