R om dagpengereform: Vi har gjort det helt rigtige

Selvom næsten 34.000 ledige mistede dagpengene sidste år, så er De Radikale "nagelfaste tilhængere" af reform.

Selvom næsten 34.000 ledige mistede dagpengene sidste år - godt og vel det tidobbelte af regeringens oprindelige skøn - så har regeringen grebet situationen rigtigt an.

Det mener De Radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq.

En opgørelse fra AK-Samvirke viser, at 33.900 ledige mistede dagpengene sidste år, og det skønnes samtidig at 14.000 vil gøre det samme i år.

Regeringen har løbende måtte opjustere sine tal for, hvor mange mennesker, der ville ryge ud af dagpengesystemet som følge af dagpengereformens halvering af dagpengeperioden.

Men de 33.900 overstiger selv de mest pessimistiske prognoser.

- Det understreger situationens alvor, og det ligger over det skøn, vi har haft, siger Nadeem Farooq.

Han henviser til, at regeringen sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti sidste år indførte en midlertidig ydelse, som de ledige, der dratter ud af dagpengesystemet kan få frem mod 2016.

- Det at indfase dagpengereformen på en mere lempelig måde, som vi gjorde sidste år, var det helt rigtige at gøre. Det var at tage det nødvendige sociale ansvar for tusindvis af danskere, siger Farooq.

Spørgsmål: Så regeringen har gjort det helt rigtige?

- Det synes jeg. Efter at have syslet med ekstraordinære tiltag som akutpakker, så var det eneste rigtige at gøre at indføre den midlertidige arbejdsmarkedsydelse. Man kan sige, at det burde vi måske have gjort noget tidligere, lyder det.

- Men jeg er stadig nagelfast tilhænger af dagpengereformen. Hele humlen har været, at den indfases på en meget hård måde i en meget hård økonomisk situation. Det har været det særligt svære i det her.

Nadeem Farooq fastslår, at De Radikale "ingen planer har om at bløde op på genoptjeningsperioden".

- Så vil flere blive fastholdt på dagpenge, fordi nogen vil tænke i, hvordan de kan optjene, så de kan være på dagpenge, siger han.

/ritzau/

 

Emneord: Dagpengereform. Radikale, AK-Samvirke, Nadeem Farooq
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.03.21 Politik
  FN holder topmøde i New York. Verdens børn holder topmøde i Billund

  Børn og unge fra hele verden inviteres til at deltage i Children’s General Assembly i Billund. Resultatet overleveres til statslederne i New York.

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 19.06.14 Velfærd
  Forlig om ny beskæftigelsesindsats

  Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti er enige om at reformere hele beskæftigelsesindsatsen.