"Jeg kan ikke sige, hvad årsagen er, men jeg kan sige, hvad vi skal gøre: De Radikale har altid været garant for økonomisk ansvarlighed, og vi skal blive ved med at tale politik," siger næstformanden for den radikale folketingsgruppe, Andreas Steenberg. Foto: Radikale Venstre.

R om nyt vælgerlavpunkt: Vi skal blive ved med at tale politik

De Radikale har laveste tilslutning siden sidste valg, men kursen ligger fast for Morten Østergaards parti.

Højere pensionsalder og flere boligskatter. Det kan godt være, at det ikke er det, vælgerne vil have, men det er det, de får, hvis det står til De Radikale.

Det fastslår næstformanden for den radikale folketingsgruppe, Andreas Steenberg, efter at en ny måling har vist, at blot 5,8 procent af vælgerne ville stemme på partiet, hvis der var valg i morgen.

Læs også: Radikal nedtur cementerer blåt flertal 

- Nu har vi fremlagt to reformforslag, som skal være med til at sikre, at tre millioner arbejder, så vi ikke behøver hæve skatten og skære i velfærden.

- Jeg kan ikke sige, hvad årsagen er, men jeg kan sige, hvad vi skal gøre: De Radikale har altid været garant for økonomisk ansvarlighed, og vi skal blive ved med at tale politik, siger Andreas Steenberg.

Den radikale leder, Morten Østergaard, har gjort sig bemærket med to kontroversielle mærkesager fra det radikale politiske program: Danskerne skal gå senere på pension, og så skal boligejerne beskattes hårdere for at få råd til lavere skat på arbejde.


Andreas Steenberg mener ikke, at man kan sige, at udmeldingerne, der tidsmæssigt falder sammen med, at vælgerne er sivet bort fra partiet de senere uger, skræmmer vælgerne væk.

- Det har været regeringens store styrke, at vi har bragt Danmark gennem krisen, og vi så i 00'erne, hvad der sker, hvis man ikke laver reformer i tide, siger han.

Emneord: FV2015, Meningsmåling, Radikale Venstre
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også