Råd skal rydde ud i den danske skattejungle

Et særligt skattelovråd skal se på, om de nuværende skatteregler er enkle og tidssvarende.

Kørselsfradrag, momsregler og andre spidsfindigheder.

Det kan give hovedbrud, når der skal regnes på, hvor meget borgerne skal have op af lommerne og betale i skat.

Derfor vil regeringen nu gøre det enklere for borgere og virksomheder at betale deres skat. Der er nemlig ifølge skatteministeren et stort potentiale i at forenkle skattereglerne, så de ikke står i vejen for retssikkerheden.


- Vi har set eksempler på skatteregler, som har svækket borgernes retssikkerhed. Det er vigtigt, at vi hele tiden er opmærksomme på, at vores - må man nok indrømme - ret komplekse skattesystem er så enkelt og gennemskueligt som muligt.

- Jeg ser det som en klar styrkelse af retssikkerheden, at vi nu får nogle friske øjne til at kigge på reglerne og retssikkerheden generelt, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Ministeren har derfor udpeget syv juridiske og økonomiske skatteeksperter til et nyt skattelovråd.

Tanken er, at skatteministeren fremover kan bede skattelovrådet om at undersøge bestemte emner.

Rådet starter sit arbejde i oktober. Ministeren håber, at det bliver et vigtigt bidrag til at genvinde tilliden fra skatteborgerne.

- Det er et vigtigt skridt i at genoprette tilliden til skattevæsenet, at Skatteministeriets dygtige embedsfolk får bistand udefra fra uafhængige eksperter til at se, om vi kan gøre det mere enkelt. Det er et væsentligt skridt i den retning, siger Karsten Lauritzen.

Rådet er en del af Retssikkerhedspakke II. Den blev i marts vedtaget af et bredt flertal i Folketinget. Enhedslisten, SF og Alternativet står udenfor.

Retsikkerhedspakken indeholder også andre initiativer som et skattekontor under Folketingets Ombudsmand, lavere sagsbehandlingstider samt større åbenhed.

Formand for rådet bliver Niels Winther-Sørensen, der er partner hos verdens største revisionsselskab, PwC.

/ritzau/

Emneord: Skat, Skatter, Skatelovråd, Skattereform
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også