Radikal udenrigsordfører kræver militært indgreb i Syrien

Hvis Syrien ikke snart danner overgangsregering, skal der gribes militært ind, siger Christian Friis Bach (R).

Der skal interveneres militært i Syrien, hvis regeringen og oppositionen ikke skaber en overgangsregering inden for et halvt år.

Det skriver De Radikales udenrigsordfører, tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach, på Facebook, før fredsforhandlingerne om Syrien, Geneve II, åbner i den schweiziske by Montreux onsdag.

"Et enigt og samlet Sikkerhedsråd burde sende et klart signal til parterne om, at de har højst seks måneder til at stoppe konflikten og danne en overgangsregering - ellers vil det internationale samfund indlede en militær intervention. Uden maksimalt pres vil det ikke lykkes. Vi kan ikke acceptere flere lidelser", skriver Christian Friis Bach.

Christian Friis Bach tror, at det er muligt at få Rusland og Kina i FN's Sikkerhedsråd til at gå med til et militært indgreb.

- Dét tror jeg, vi kan få Sikkerhedsrådet til, hvis der ikke meget hurtigt viser sig vilje i lokalet. Vi har fået startet et internationalt samarbejde med Syrien om at fjerne kemiske våben. Russiske, kinesiske, britiske, danske og norske skibe, uddyber Christian Friis Bach.

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, kalder på Facebook Friis Bachs udsagn "opsigtvækkende". Pind klandrede tirsdag den danske regering for at have et medansvar for situationen i Syrien.

"Den danske regering har to forudsætninger for sin i egne ord store indsats: Ingen militære skridt (våbenleverancer, humanitære korridorer eller flyveforbud etc.) og Assad skal væk.

"Jeg vil tro, regeringen kommer til at opgive også en af disse to præmisser inden længe. Odds på, at det bliver kravet om Assads afgang, man opgiver, er størst. Ingen skam er stor nok i disse år, måneder og dage. Imens dør og torteres mænd, kvinder og børn," skriver Søren Pind.

Den danske regering har afvist en militær intervention i Syrien, efter at USA's præsident, Barack Obama, opgav et militært indgreb mod kemiske våben. Danmark deltager ved fredsmødet i Montreux i Schweiz.

/ritzau/

 
Emneord: Syrien, Militær, Militær intervention, Christian Friis Bach, Fredsforhandlinger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 23.09.14 Velfærd
  55 millioner kroner til syriske flygtninge

  Regeringen bevilger yderligere 55 millioner kroner til ofrene for borgerkrigen i Syrien. Her har den militante islamiske gruppe ISIL på få dage gjort situationen endnu mere kaotisk og drevet 100.000 mennesker på flugt.

 • 17.10.13 Bæredygtighed
  Ban Ki-moon deltager i grøn vækst-topmøde og klimafinansieringsmøde i København

  FN’s generalsekretær Ban Ki-moon besøger København den 22. og 23. oktober. Her vil generalsekretæren holde hovedtalen ved dette års Global Green Growth Forum (3GF), ligesom han vil åbne det danske klimafinansieringsmøde Copenhagen Climate Finance Meeting i FN-byen.

 • 30.08.13 Politik
  Vil forandre verden med kultur

  347 kunstnere fra 44 udviklingslande indtager Danmark med et ønske om at skabe forandringer gennem kunsten. Det sker på den tilbagevendende IMAGES FESTIVAL, der åbner i dag i København, Aarhus og Aalborg.

 • 14.08.13 Velfærd
  Afrika og Asien på skoleskemaet

  Udviklingsminister Christian Friis Bach og undervisningsminister Christine Antorini styrker den internationale dimension i folkeskolen.