Radikale opfordrer blå blok til at droppe Støjberg - DF afviser

Løgnene bliver ved med at dukke op, mener De Radikale mens DF er ligeglad med ulovlighederne. "Hvis en minister søger et fornuftigt samarbejde med DF, og vi har tillid til ministeren, så er det et godt udgangspunkt for samarbejdet," siger Martin Henriksen.

En sag om en ulovlig instruks. En sag om Inger Støjberg. En rigtig møgsag efterhånden.

Blå blok og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bør ifølge De Radikale kigge indad og spørge sig selv, om de virkelig kan have Støjberg siddende som udlændinge- og integrationsminister.

Det siger udlændingeordfører Sofie Carsten Nielsen (R) i sagen om Støjbergs ulovlige instruks om at adskille mindreårige asylansøgere fra deres ældre ægtefæller i landets asylcentre.

Dokumenter fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, som Politiken har lagt frem, viser nu, at der også er blevet begået administrative fejl undervejs.


- Der er ikke bare blevet begået fejl. Der er blevet handlet ulovligt og administreret ulovligt. Det er i direkte modstrid med det, Inger Støjberg sagde på et samråd 1. juni.

- Hun har talt usandt på samrådet, hvor hun også ændrede forklaring. Dette lægger nye dimensioner til graden af ulovligheder, der er begået i denne sag, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Loyalitet er vigtig i dansk politik, men vi har et retssamfund og et demokrati, der hviler på de grundlæggende retspolitiske principper om, at man skal overholde lovgivningen. Lov er lov, og lov skal holdes.

Hidtil har blå blok holdt hånden over Støjberg. Ministeren kan i øvrigt se frem til endnu et samråd i sagen. Sidste uges samråd varede hele fem timer. Her gentog Støjberg, at der er blevet administreret lovligt i sagen. 

Dokumenter i sagen viser ifølge Politiken dog, at udlændingemyndighederne i flere tilfælde ikke foretog fyldestgørende partshøringer af de enkelte par, inden de blev tvangsadskilt.

Ifølge dansk forvaltningsret skal parrene have mulighed for at udtale sig, inden man kan tvangsadskille dem. Men det skete først måneder efter, og først efter at Folketingets Ombudsmand var gået ind i sagen.

- Et flertal i Folketinget, regeringspartierne og ikke mindst statsministeren bør tage det her alvorligt. 

- Kan man have en minister, der bevidst udsender en ulovlig instruks, hvorefter der administreres ulovligt, lyder det fra Sofie Carsten Nielsen.

Hun tilføjer, at "vi undersøger hele tiden, hvad mulighederne er" til spørgsmålet om, hvorvidt Støjberg skal politianmeldes, hvis blå blok fortsat freder Støjberg.

 

 

DF: Støjberg er den bedste udlændingeminister i VLAK

Sagen er ikke stor nok til en ministerstorm, mener DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, og desuden er der måske også en anden god grund til, at DF holder hånden over Støjberg i sagen om den ulovlige instruks om at adskille mindreårige asylansøgere fra deres ældre ægtefæller i landets asylcentre. For selv om DF gerne kritiserer Støjberg, så er alternativerne til hende ikke at få øje på, lyder det fra Martin Henriksen.
 
- Nogle af ministerens problemer er blevet skabt ved, at hun oversælger sin politik. Handlingen kan ikke følge med politikken. Det er to verdener nogle gange, og det er problematisk. Men det er statsministeren, der udpeger sine ministre, og så kan vi vurdere, om de gør et tilfredsstillende arbejde. Inger Støjberg er nok bedre end så mange andre på den post. Vi synes, at der sker for lidt på udlændingeområdet, men vi kan ikke lige se, at en anden kan gøre det bedre hos de tre regeringspartier, siger DF'eren.
 
Trods flere afsløringer af ulovlig forvaltning, er DF ikke til at rokke. Ministeren er fredet. 
 
- Hvis en minister søger et fornuftigt samarbejde med DF, og vi har tillid til ministeren, så er det et godt udgangspunkt for samarbejdet, siger Martin Henriksen.
 
Torsdag i sidste uge var Støjberg i samråd i sagen. Det varede fem timer. Rød blok rystede på hovedet af Støjberg undervejs. Hun ændrede forklaring, mente de og har indkaldt Støjberg til et nyt samråd. 
 
Emneord: Inger Støjberg, Ministeransvar, Asylbørn, Asylansøgere, Radikale, Sofie Carsten Nielsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 26.10.16 Velfærd
  Hvornår er uvidenhed blevet en kvalitet?

  Resultatbaseret styring eller tillidsbaseret ledelse? New Public Management eller New Public Governance? Er det enten-eller - eller både-og? Og hvor skal snittet i givet fald ligge?

 • 11.02.16 Velfærd
  Nyt projekt i Aarhus: Fra asylcenter til job

  Aarhus Kommunes Jobcenter vil nu sende 50 af de mest talentfulde flygtninge i virksomhedsforløb, så snart de ankommer til kommunen. Projektet hedder Talent Programme Aarhus 2016-2017 og er støttet økonomisk af Industriens Fond.

 • 04.05.15 Velfærd
  En håndtegnet velkomst

  Et utraditionelt og nytænkende samarbejde mellem Lejre Kommune og elever fra Flakkebjerg Efterskole står bag udviklingen af en velkomstpjece til kommunens nye flygtninge. Resultatet er blevet en let forståelig pjece, som kommunen nu vil afprøve i modtagelsen af de nye udenlandske borgere.

 • 16.12.14 Velfærd
  Nye investeringer i vækst og arbejdspladser i hovedstaden

  Regeringen og Vækstforum Hovedstaden har indgået en partnerskabsaftale, der skal skabe vækst og nye arbejdspladser.

 • 19.09.14 Politik
  Regeringen vil indføre tidsbegrænset ophold til flygtninge

  Det stigende antal asylansøgere får nu regeringen til at foreslå en ændring af det danske asylsystem. Fremover bør der gives en særlig tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, der flygter fra borgerkrig eller lignende generelle forhold.