Randers: God erhvervsklimamåling skal blive endnu bedre

DI har netop offentliggjort den årlige undersøgelse af erhvervsklimaet, hvor Randers går fra en 88.plads til en plads som nr. 69. Dermed springer Randers 19 pladser frem – en fremgang der bliver fulgt af en række tiltag, som skal få Randers endnu længere frem i kommende erhvervsklimamålinger.

”Vi havde en klar målsætning om at gå frem set i lyset af de mange tiltag, vi har lavet. Derfor er jeg glad for, at undersøgelsen også afspejler dette. Der er heller ingen tvivl om, at der fortsat er en række områder, hvor Randers Kommune kan blive endnu bedre. Målet for næste DI-måling er, at vi fortsætter den markante fremgang og gerne ligger i top 20,” siger Claus Omann Jensen, der ved sin tiltrædelse som borgmester i januar 2014 netop lagde vægt på, at Randers Kommune skulle styrke sin erhvervsvenlighed.

Èn nem indgang til kommunen

Det er særligt inden for kategorien information og dialog med kommunen, at Randers Kommune går frem i DI’s erhvervsklimamåling.

Blandt de tiltag, som gik i gang i 2013 er Erhvervsservice. Et team af fagkompetente medarbejdere står klar til at tage imod henvendelser fra erhvervslivet – og uanset hvad henvendelsen handler om, så er der ét nummer at huske på: 8915 1600 eller[email protected] . Teamet blev oprettet kort før DIs undersøgelse i 2013. Siden har Randers Kommune udbredt kendskabet til den ny servicefunktion ved at annoncere, fortælle om det på møder med erhvervslivet og ved messer. Men der er stadig henvendelser direkte til bygge-, miljø- og planafdelingerne i kommunen. Og derfor vil Randers Kommune fortsætte med at reklamere for én, nem indgang.

”Jeg er glad for, at undersøgelsen viser, at erhvervslivet har taget godt imod vores indsats. Vi har et vedholdende fokus på stærk erhvervsservice. Erhvervslivet skal opleve service og, at vi arbejder løsningsorienteret. Og her er vi godt på vej,” siger Lene Andersen, direktør for Miljø og Teknik.

                       Læs også pressemeddelelse fra 2013: Erhvervsklima ikke godt nok

Brugerundersøgelse skal styrke service

Der er gennemført en brugerundersøgelse i Randers Kommune blandt alle, der har haft en byggesags- og/eller miljøtilsynssag. Målet er at styrke service og lytte til ønsker fra erhvervslivet.

Og om kort tid afholder Randers Kommune en intern workshop for alle, der arbejder med erhvervslivet.

”Vi skal tale samme sprog til erhvervslivet. Ikke noget med svære fagtermer og forskellige udtryk alt efter afdeling. Det handler om at gøre det nemt, have stor forståelse for erhvervslivet og ikke mindst skal vi identificere nye områder og metoder til at blive endnu mere erhvervsvenlige,” siger Lene Andersen.

Hele vejen rundt om en henvendelse

Sagsbehandlingstiden vil fortsat blive nedbragt – det sker gennem såkaldt interne høringer, hvor en henvendelse fra erhvervslivet bliver på interne møder, hvor de rette kompetencer er til stede og hurtigt kommer hele vejen rundt om problemstillinger/udfordringer i en henvendelse – med fokus på at anvise de bedste løsninger til virksomheden.

Lytter til erhvervslivet

Borgmester Claus Omann Jensen har intensiveret dialogen med erhvervslivet ved hyppigt at besøge virksomhederne.

”Jeg har prioriteret at besøge virksomheder ugentligt. Målet er at skabe direkte dialog og sørge for, at virksomheder får en hurtig opfølgning, hvis der er spørgsmål. Samtidig har det givet værdifulde input til forvaltningen i forhold til at tilrettelægge den bedste service,” siger Claus Omann Jensen.

467 virksomheder er blevet kontaktet, og der er siden årsskiftet gennemført i alt 86 virksomhedsbesøg, heraf borgmester Claus Omann Jensen deltaget i 31 og kommunens ledelse i 55 besøg.

 

Emneord: Erhvervsklima, Erhvervsklimaundersøgelse, Erhverv, Erhvervsvenlighed
Randers Kommune på DenOffentlige.dk Randers Kommune
Aktivitet: Artikler: 146 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.03.15 Politik
  Bornholms erhvervsklima skal op i den bedste halvdel

  I de kommende uger udsender Dansk Industri spørgeskemaer til deres medlemmer for at tage temperaturen på klimaet for erhvervslivet på Bornholm. Erhverv- og beskæftigelsesudvalget har sat som mål, at regionskommunen i år skal op i den bedste halvdel. Ambitionen styrkes af, at én indgang til erhvervslivet på Bornholm nu er en realitet. De første konkrete resultater er begyndt at vise sig.

 • 20.11.14 Infrastruktur
  Danmark er det 4. bedste iværksætterland i verden

  Det årlige internationale iværksætterindeks GEDI placerer nu Danmark som verdens fjerde mest attraktive land for iværksættere.

 • 10.09.14 Politik
  Store erhvervspotentialer i Rudersdal

  Rudersdal Kommunes erhvervsområder har både store potentialer, men også udfordringer. Det viser en ny analyse fra Cowi, der lægger op til at invitere virksomhederne med til udvikling af kommunens erhvervsområder.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Gribskov vil styrke dialogen med erhvervslivet

  Dansk Industri (DI) offentliggjorde onsdag sin årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2014. Gribskov Kommune har fået en kedelig placering i den helt lave ende. Og det er man overrasket over på Rådhuset, da andre analyser, fra f.eks. Dansk Byggeri viser et helt andet billede.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Køge rykker fortsat som erhvervsvenlig kommune

  For fjerde år i træk er Køge Kommune gået frem i DI’s store erhvervsklimaundersøgelse, og ligger nu på en 18. plads ud af 96 kommuner. ”Det er et fint resultat, men vi går selvfølgelig målrettet efter at gøre det endnu bedre”, lyder det fra borgmester Flemming Christensen.