Randers Kommune

Randers Kommune

Laksetorvet , 8900 Randers C

Telefon: 8915 1515 Website: www.randers.dk E-mail:

Randers Kommune

Artikler

 • 8. klasser til finalerunde i Nordisk Matematikkonkurrence
  19.04.16 Velfærd

  Hele to ottende klasser fra Munkholmskolen i Randers tager i slutningen af april til København for at deltage ved den danske finale til nordiske mesterskaber i matematik.

 • Jobcenter giver borgere større valgfrihed
  15.09.15 Velfærd

  Jobcenter Randers er i gang med et forsøg, hvor borgere får mulighed for i vid udstrækning selv at planlægge deres forløb. Selvom arbejdsmarkedsområdet er kendt for at være reguleret af mange regler og sanktioner, er de foreløbige erfaringer særdeles positive.

 • Madpakker bliver erstattet af et sundt frokostmåltid i flere dagtilbud
  05.01.15 Velfærd

  Når de randrusianske børn i dag skal i børnehave efter juleferien slipper omkring 600 børnehavebørn for at lægge madpakken i tasken. En række daginstitutioner har indført nye frokostordninger, der omfatter både vuggestue- og børnehavebørn. De nye frokostordninger skal sikre sund mad og går til kamp mod kræsenheden.

 • Behov for bedre tandhjælp til socialt udsatte
  08.12.14 Velfærd

  Flere kommuner i landet samarbejder med frivillige foreninger om at tilbyde gratis tandlægehjælp til socialt udsatte. Men som man kan læse i en kronik i dagens udgave af Politiken, er opgaven for stor til, at de frivillige kan løse den alene, og derfor må mange leve med konstante smerter i årevis. Randers Kommune bakker op om, at der er behov for at ændre på tandlægesystemet i Danmark.

 • Mere læring i børnehaven skal bryde den sociale arv
  03.07.14 Velfærd

  Randers Kommune vil styrke trivslen og indlæringen i de kommunale dagtilbud. Efter sommerferien begynder Randers sammen med 13 andre danske kommuner udviklingsprogrammet ’Fremtidens Dagtilbud’.

 • Folkeskoleelever skal vide mere om erhvervsuddannelserne
  11.06.13 Ledelse

  Gymnasiet er ikke den eneste mulighed, når der skal vælges ungdomsuddannelse. Det vil Munkholmskolen i Randers Kommune gerne vise elever i folkeskolen med et nyt projekt. I samarbejde med Tradium samt Social og Sundhedsskolen i Randers får eleverne allerede fra 7.

 • Forskningsprojekt med naturvidenskab i børnehøjde
  27.05.13 Velfærd

  Matematik og naturvidenskab er ikke forbeholdt skolelever og studerende. I Randers er tal, formler og forskning også noget for de 1 – 6 årige.

 • Randers Kommune bruger 10 % mindre på administration end landsgennemsnittet
  15.04.13

  For hver 1000 indbyggere bruger Randers Kommune 14,1 årsværk til administration. Dermed er Randers den af landets seks største byer, som bruger mindst på administration, og Randers Kommune ligger 10 procent under landsgennemsnittet. De fem andre store byer bruger mellem 11 og 22 procent mere på administration, end man gør i Randers.

 • Masser af ideer til ny grøn bydel
  18.03.13

  Mennesker fra alle dele af samfundet deltog, da Randers Kommune havde inviteret til kæmpe brainstorm på udviklingen af en ny bydel i Munkdrup syd for Randers. Og ideerne til fremtidens grønne og bæredygtige boligområde væltede frem.

 • En mester i at få førtidspensionister i job
  04.03.13

  En af Jobcenter Randers’ medarbejdere har kæmpestor succes med at få førtidspensionister tilbage på arbejdsmarkedet. Indtil videre har han skaffet 100 i job med løntilskud.

 • Erhvervsliv får nu én nem indgang til Randers kommune
  28.02.13

  Slut med kommunale forhindringsløb og besvær med at finde rundt i reglerne. Nu skal virksomheder i Randers Kommune opleve et mere service- og kundeorienteret miljø hos Randers Kommune. Det sker med oprettelsen af konceptet Erhvervsservice. Et erhvervsservice team betjener fremover erhvervslivet med alt fra byggesager og tilladelser til etablering og svar på enkeltspørgsmål.

 • Kortere og færre indlæggelser
  27.02.13

  Sygdomme skal fanges i opløbet, der skal forebygges, og det skal gøres lettere for syge borgere at blive behandlet i deres eget hjem. Det skal et tværgående samarbejde i østjyske kommuner sikre.

 • Randers Kommune vil opføre fremtidens idrætsområde
  11.02.13

  Et nyskabende idrætsprojekt skal få flere til at dyrke motion og idræt. Ved Langvang Idrætscenter i Randers vil kommunen derfor etablerer et samspil mellem en ny unik multihal og det omkringliggende udearealer. Naturstyrelsens 800.000 kvadratmeter store hektar udeareal ved idrætsanlægget gøres til et attraktivt sted for både idræt og socialt ophold.

 • Lærere og elever til kamp mod røg
  05.02.13

  Lærere, der bliver uddannede som rygestop coaches, og undervisningsforløb om røg og tobak på skoler og uddannelsesinstitutioner skal i fremtiden få unge i Randers til at slukke cigaretterne.

 • Skoleelever får mentorer fra erhvervslivet
  31.01.13

  Elever i folkeskolen, som har det svært, er skoletrætte og har meget fravær, skal genopdage troen på egne evner og talenter. Det er målet med et nyt samarbejde mellem Randers Kommune og landsforeningen Talentspejderne.

 • Bluetooth skaber hurtigere trafik
  04.12.12

  Randers Kommune skifter nu signaludstyr i et af Danmarks mest trafikerede lyskryds ved Randers Bro og Tørvebryggen. Forud for arbejdet er trafikken siden april blevet målt ved hjælp af Bluetooth-teknologi. Målingerne skal være med til at sikre, at det nye lyssignal får trafikken til at glide nemmere og hurtigere. Projektet er blandt de første af sin art i Danmark.

 • Rekordmange digitale skoleindskrivninger
  30.11.12

  Næsten 90 procent har i år gjort brug af digital skoleindskrivning i Randers Kommune. Det er den højeste procentsats nogensinde. Fra 1. december 2012 bliver digital skoleindskrivning obligatorisk, og Randers Kommune er allerede nu godt på vej til at få alle forældre til at skrive deres børn op digitalt. I år har 89,5 procent nemlig indskrevet deres børn digitalt.

 • Idrætstalenter i Randers skal sove sig til succes
  27.11.12

  Ny teknologi skal forbedre eliteidrætsudøvernes præstationer i Randers og give dem færre skader. Der er tale om et lille armbånd, der måler talenternes døgnrytme. I særdeleshed deres nattesøvn. Eleverne på Eliteidrætsskolen Nørrevang bliver de første til at teste nyskabelsen.

 • Kommunale medarbejdere kan gå til helbredstjek i arbejdstiden
  06.11.12

  Alle 30-49-årige borgere i Randers kommune får i løbet af de næste fem år et tilbud om et helbredstjek. Direktionen i Randers Kommune har netop besluttet, at borgere, der er ansat ved Randers Kommune, kan tage helbredstjekket i arbejdstiden. Det drejer sig om ca. 3000 ud af 9000 ansatte, der er i målgruppen for helbredstjekket.

 • Handikap og prostituterede: Randers sig ok
  11.10.12

  Prostitution er et lovligt erhverv i Danmark, men er det okay, at kommunale medarbejdere hjælper med at skabe kontakt til en prostitueret, hvis en handicappet ikke selv er i stand til det? Det har socialudvalget i Randers Kommune netop taget stilling til.

 • Forskningsprojekt hjælper vanskeligt stillede børn
  22.05.12

  Pædagoger i Randers Kommune er med i et forskningsprojekt, som skal give udsatte børnehavebørn en bedre platform til resten af livet. Projektet er samtidig med til at øge fællesskabet for både børn og voksne i de kommunale børnehavner.

 • Dagplejere pakker kufferten
  11.04.12

  En helt ny kulturkuffert skal bruges til at undgå sproglige misforståelser mellem dagplejere og forældre med anden etnisk baggrund.

 • Randers vil nytænke psykiatriområdet
  06.03.12

  Socialudvalget i Randers Kommune ønsker at lægge en helt ny plan for udviklingen på psykiatriområdet. Planen skal sikre højere kvalitet og faglighed i tilbuddene, så borgerne i højere grad får den hjælp og støtte, de har behov for.

 • Overfald på vidne som er kommunal medarbejder
  01.03.12

  Omkring kl. 15.30 onsdag 29. februar 2012 slog en 17-årig mand hoveddørene til Randers kommune ind og truede flere medarbejdere samt gik til angreb på en ansat. Det lykkedes at overmande overfaldsmanden, som blev afhentet af Randers politi.

Navne

Cases

 • Smartere indsats omkring sygefravær: Gav bonus på 12.000 færre sygedage
  01.09.16 Ledelse

  Ældreområdet i Randers Kommune har arbejdet intensivt med at nedbringe sygefraværet siden efteråret 2014, og resultatet er indsatsen værd. 12.000 færre sygedage er det blevet til på et år. Det svarer til 45 ansatte mere på arbejde i den pågældende periode.

 • Hmm, affaldssortering kræver hensyn: Kan en hundelort genbruges?
  27.07.16 Bæredygtighed

  ”Når du smider ting i din genbrugsbeholder, er du så bevidst om, at dit affald rent faktisk bliver håndsorteret af en person?” Spørgsmålet kommer fra Affaldskontoret i Randers Kommune, som minder om at medarbejderne har hænderne i alt det affald, der bliver smidt til genbrug.

 • 3000 kontanthjælpsmodtagere får gennemgået deres sager: Sådan fører kommune reform ud i livet
  02.06.16 Velfærd

  Medarbejderne på arbejdsmarkedsområdet i Randers Kommune har travlt for tiden. I disse uger er de ved at føre de regler ud i livet, som Folketinget besluttede i marts måned omkring kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen. Her fortæller kommunen, hvordan loven bliver ført ud i livet.

 • Skoleelever og professionelle kunstnere går sammen om kulturfestival
  10.05.16 Velfærd

  Professionelle kunstnere underviser eleverne, som de til næste år vil arrangere en stor kulturfestival med. Men allerede i disse uger får børn i Randers en forsmag på festivalen.

 • Camilla og Karina er klar til at støtte andre psykisk sårbare til et bedre liv
  19.01.16 Velfærd

  Psykisk sårbare kan nu få støtte af ligesindede i forandringen mod et bedre liv. Det hedder også peer-støtte, og gennem et nyt projekt har Randers, Aarhus og Viborg Kommuner, Region Midtjylland og SIND Pårørendeforeningen netop uddannet de første peer-medarbejdere.

 • Fælles løsning skaber flere praktikpladser
  10.09.15 Infrastruktur

  Nogle af udfordringerne på bygge- og anlægsområdet løses nu i fællesskab af Randers Kommune, Tradium, LO Randers og Dansk Byggeri. De har netop underskrevet en partnerskabsaftale, der blandt andet skal sikre flere praktikpladser og øge interessen for området blandt unge.

 • Skole i Randers er landets bedste: Her er lederens bud på hvorfor
  13.08.15 Velfærd

  Landes bedste folkeskole ligger i Randers. Det er skolens ledelse stolte af, og de vil stræbe efter, at det også forholder sig sådan i fremtiden.

 • Randers slipper gratis pendlercykler på asfalt
  16.04.15 Bæredygtighed

  Randes Kommune tilbyder nu gratis elcykler og MTB-cykler til pendlere, der vil skifte bilen ud med cyklen til arbejde.

 • 89 landsbyer får direkte linje til Randers Kommune
  05.09.14 Infrastruktur

  Når en landsby står med en god ide, kan det være svært at finde rundt i de offentlige systemer. Derfor lancerer Randers Kommune nu én indgang for landdistrikter. Den ny service får navnet Landdistriktsservice

 • Skolelever vilde med forskning
  06.08.14 Bæredygtighed

  Science Camp Randers har stor succes med deres koncept for 8.og 9. klasserne i Randers Kommune. Derfor bliver der fra dette skoleår udvidet med et forløb for 7. klasserne. Campen er for elever med særlig interesse for og evner for de naturvidenskabelige fag. Og den type elever, er der mange af i Randers.

 • Undergrundscontainere populære
  29.07.14 Infrastruktur

  I det første halvår af 2014 er der etableret flere undergrundscontainere i Randers Kommune end i hele 2013. Undergrundscontainerne er pænere og også billigere i drift end almindelige containere, og de løser mange steder et pladsproblem.

 • Beboerne i Nordstjernen styrer selv deres liv
  26.07.14 Velfærd

  På seks år har et bofællesskab for psykisk udviklingshæmmede i Randers forandret sig fra et sted med masser af planlægning og kontrol til et sted, hvor beboerne er langt mere selvkørende. Både beboere og medarbejdere i bofællesskabet, Nordstjernen, er glade for forandringerne.

 • Video: Forsmag på skolereform hitter i Randers
  24.04.14 Velfærd

  Hadsundvejens Skole i Randers har taget forskud på skolereformen og fremtidens samarbejde med det lokale forenings- og kulturliv. Ved at involvere den lokale billedkunstner Pia Græsbøll Ottesen får eleverne i 3.-5. klasse et udvidet syn på kunst og de materialer man kan benytte.

 • Selv et arbejde på fem timer om ugen betyder noget
  26.02.14 Velfærd

  Randers Kommune har siden sommeren 2013 oprettet godt 150 såkaldte mikrofleksjob til mennesker med meget begrænset arbejdsevne. Stillingerne, der er på mellem 2 og 10 timer om ugen, er en stor succes for den enkelte – og for arbejdspladserne.

 • Virksomheder i Randers bruger jobcenteret i stor stil
  18.02.14 Velfærd

  Jobcenter Randers har et samarbejde med næsten halvdelen af alle virksomheder i lokalområdet, og er det jobcenter i landet med den tredjehøjeste samarbejdsgrad med erhvervslivet. Samarbejdet er blandt andet et udtryk for, at mange virksomheder tager et socialt ansvar i lokalområdet.

 • Randers: CO2-udledningen halveret
  07.02.14 Bæredygtighed

  Der er i Folketinget netop indgået aftale om en ny klimalov, hvor det er målet at udledningen af drivhusgasser skal reduceres med 40 procent i 2020 - i forhold til 1990. I Randers Kommune er man allerede nået langt og har halveret CO2-udledningen. Og det var ikke så svært.

 • Sparer 15 mio.kr. på sygefravær
  30.01.14 Ledelse

  De seneste fire år er sygefraværet i Rødovre Kommune sænket med 15 procent svarende til effektiv arbejdstid for næsten 15 millioner kr. om året.

 • Randers skal have en handlingsplan mod oversvømmelse
  28.01.14 Infrastruktur

  Et varmere og mere vådt vejr som følge af klimaændringer vil give flere oversvømmelser i fremtiden. Randers Kommune har fremlagt en plan for håndtering af fremtidens vådere og voldsommere vejr. Mandag aften den 27. januar var denne Klimatilpasningsplan på dagsordenen hos Miljø- og teknikudvalget. Efter et byrådsmøde den 17. februar har borgere, virksomheder og andre interesserede muligheden for at kommentere kommunens plan og involvere sig i debatten om, hvordan vi bedst sikrer os imod fremtidens oversvømmelser.

 • Succes med unikt sundhedscenter
  20.01.14 Velfærd

  I Randers ligger et usædvanligt bofællesskab udi sundhed. På 8.000 kvadratmeter fordelt på fire etager bor kommunale, regionale og private sundhedsaktører dør om dør og bruger løs af hinandens kompetencer. Og det til stor gavn for byens borgere, der både får bedre og mere sammenhængende sundhedstilbud, og ikke mindst kortere vej mellem de forskellige tilbud.

 • Lettere at være frivillig
  12.12.13 Velfærd

  Det er blevet lettere at være frivillig i Randers Kommune. Sådan lyder det fra frivillige godt et år efter, at Mette Søby blev ansat som frivilligkoordinator i område Syd i Randers Kommune

 • Antropolog jagter plejehjemshygge
  30.10.13 Velfærd

  Sigrid Vest Arler er frivilligkoordinator i Randers Kommune. Den seneste uge har hun dog trukket i Plejecenter Borupvængets arbejdstøj og har fundet sine antropologkundskaber frem. Sigrid Vest Arler er nemlig taget på feltarbejde for at undersøge, hvordan frivillige kan gøre et almindeligt plejecenter til et hyggeligt hjem.

 • Grønne håndværkere sætter fokus på energioptimering
  02.10.13 Bæredygtighed

  De Grønne Håndværkere er et nyt initiativ udsprunget af, at en række håndværkere i foråret deltog i et nyt kursusforløb på Tradium i Randers - et kursus som har klædt håndværkerne på til at give faglig kvalificeret rådgivning til private og offentlige kunder i forhold til energioptimerende foranstaltninger.

 • Innovation: Tandplejen sparede kassen med god idé
  23.09.13 Velfærd

  I Randers Kommunes tandpleje har en god ide kombineret med ny teknologi sparet masser af penge og samtidig betydet færre udeblivelser. Flere nye ideer er på vej.

 • Ældre gik til frikadellerne
  20.09.13 Velfærd

  En gruppe ældre borgere har været i skolekøkkenet for at teste ”Ready to Cook”. Projektet skal give ældre langt flere valgmuligheder i den mad, de får leveret fra kommunen.

 • Nu vokser idrætstøjet på træerne i Randers
  02.09.13 Velfærd

  Lørdag den 7. september kan man hente gratis sportstøj i træerne på Østervold, når sportsskab ”Genbrugssport” åbner. Skabene i idrætshallerne bugner af brugbart sportstøj og sportssko, fordi mange aldrig henter deres glemte sager. Nu skal tøjet genbruges i stedet for at smides ud.

Pressemeddelelser

 • Randers sagen: Ministerium ændrer afgørelse fra Statsforvaltningen
  22.08.16 Politik

  Social- og Indenrigsministeriet har i en sag fra Randers omgjort en afgørelse fra Statsforvaltningen. Har forvaltningen først vist et parti nogle dokumenter, skal de være tilgængelige for hele byrådet, siger ministeriet. Randers borgmester rejser sagen i KL.

 • 36 mio fra Satspulje: Bedre hjælp til 27.000 børn og unge i familier med misbrug
  12.02.16 Velfærd

  Midtjyske børn og unge, der vokser op i familier med stof- eller alkoholproblemer, får nu tilbud om gratis behandling. 11 midtjyske kommuner har fået 36 millioner kroner fra satspuljen til at gennemføre projektet over de næste fire år.

 • Efter ny skolestruktur i Randers: Millioner på vej til skolerne
  25.09.15 Ledelse

  Provenuet ved indførelsen af ny skolestruktur bliver på mindst 32 mio. kroner årligt, og pengene forbliver på skoleområdet. Det betyder, at så godt som alle klassetrin får flere lærertimer end før og ingen får mindre.

 • Randers først i landet med digitalt klagesystem
  29.06.15 Ledelse

  Randers Kommune har netop taget et nyt digitalt system i brug som er udviklet specifikt til håndteringen af klager til husleje- og beboerklagenævn. Kommunen har selv deltaget i udviklingen af systemet sammen med EG Kommuneinformation A/S.

 • Udligning til debat på Folkemødet
  15.06.15 Politik

  Fredag eftermiddag blev der på Folkemødet på Bornholm krydset politiske klinger om den danske kommunale udligningsmodel.

 • Privat kommunalt samarbejde om natur i Randers
  06.05.15 Bæredygtighed

  To lokale virksomheder og Randers Kommune samler nu et stort grønt område i Randers SV. Vorup Tømmerhandel & Byggecenter A/S, Team Bertelsen og Randers Kommune, Miljø og Teknik har indgået en partnerskabsaftale, som samler arealer på i alt 26,5 hektar i bydelen Vorup til rekreative formål.

 • Mokoko blev taget i brug
  05.05.15 Politik

  I sidst uge kunne besøgende ved Randers Storcenter se en 40 fod lang grå container på parkeringspladsen med ordene ”Mokoko – dit mobile kommunekontor” påmalet. Det var Randers Kommunes seneste tiltag til øget dialog med borgerne, som blev taget i brug, og borgerne tog godt imod mokokoen.

 • Samlet løsning for Familieafdelingen på plads
  25.11.14 Politik

  Ledelsen i Børn og Familie i Randers Kommune bliver udskiftet, og en midlertidig ledelse vil nu i samarbejde med medarbejderne tage fat om udfordringerne i afdelingen. Målet er at sikre gode vilkår for familier med særlige udfordringer og et godt arbejdsmiljø fremover. Samtidig har byrådet godkendt, at Socialstyrelsens Task Force bliver ansøgt om bistand.

 • Stor A.P.Møller-donation til Randers og Aarhus
  20.10.14 Velfærd

  Et projekt, der skal udvikle lærernes kompetencer og skabe læringsfællesskaber i skolerne i Randers og Aarhus har modtaget en donation på 11.390.000 kr.

 • Randers: God erhvervsklimamåling skal blive endnu bedre
  03.09.14 Infrastruktur

  DI har netop offentliggjort den årlige undersøgelse af erhvervsklimaet, hvor Randers går fra en 88.plads til en plads som nr. 69. Dermed springer Randers 19 pladser frem – en fremgang der bliver fulgt af en række tiltag, som skal få Randers endnu længere frem i kommende erhvervsklimamålinger.

 • Borgere på sygedagpenge skal have bedre service
  21.08.14 Velfærd

  COWI peger i en analyse af Randers Kommunes sygedagpengeafdeling på en række forslag til forbedringer af sagsbehandlingen. Analysen bliver nu et vigtigt redskab for sygedagpengeafdelingen til at forbedre servicen og optimere sagsbehandlingen

 • Succes med matematik og naturvidenskab i børnehøjde
  27.05.14 Politik

  Siden 2012 har tre kommunale daginstitutioner i Randers med stor succes haft fokus på at lære børnene matematik og naturvidenskab. I dag skal pædagogerne give de gode erfaringer videre til andre daginstitutioner - både i og udenfor Randers.

 • Randers får millionbeløb til at forbedre behandlingen af unge med stofmisbrug
  09.04.14 Velfærd

  Rusmiddelcenter Randers får godt tre millioner kroner til i løbet af de næste fem år at afprøve og udvikle behandlingen af unge, der er afhængige af hash og hårde stoffer. Pengene kommer fra en pulje, som Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold har uddelt til i alt ni kommuner for at skabe bedre kvalitet i stofmisbrugsindsatsen.

 • Randers Kommune: Vi kan bryde den negative sociale arv
  19.03.14 Velfærd

  Det er et kendt problem, at forældre, der lever et passivt liv på kontanthjælp, ofte fører traditionen videre til deres børn. Men Randers Kommune har et bud på, hvordan den negative spiral kan brydes – og nu har Arbejdsmarkedsstyrelsen afsat 10 millioner kroner til projektet.

 • Landsbyer vil være klimavenlige
  21.11.13 Bæredygtighed

  Randers Kommune og Energitjenesten sætter sammen med to landsbyer fokus på klima og energibesparelser. I weekenden den 23. – 24. november får en række udvalgte huse i Mellerup og Gjerlev et energitjek. Deltagerne ved arrangementet får samtidig gode råd til, hvordan de kan give deres egen bolig et grønt energi-løft.

 • Danmark får de første folkeskove
  04.11.13 Bæredygtighed

  Søndag den 10. november bliver spaden sat i jorden for at plante Høgshøj Folkeskov ved Randers. Dermed er Danmark på vej til at få den anden folkeskov, der skal være med til at beskytte klimaet og vandmiljøet. Yderligere fem folkeskove er på vej i fire danske kommuner.

 • Studerende skal løse kommunale udfordringer
  04.10.13 Velfærd

  Hvordan gør vi frivillighed på ældreområdet fedt at prale med? Hvordan finder vi de unge frivillige? Og hvordan skal frivillige give ensomme ældre det nærvær, de mangler i hverdagen? De spørgsmål er studerende fra VIA University College i Randers blevet sat til at besvare.

 • CO2-udledningen halveret i Randers
  27.09.13 Bæredygtighed

  FN’s klimapanel IPCC offentliggør i morgen den første del af deres nye klimarapport. Efter de første forlydender vil rapporten konkludere, at 98 procent af verdens forskere er enige om, at de igangværende klimaændringer er menneskeskabte. Når det er tilfældet, kan verden også gøre noget ved klimaændringerne. Det handler især om nedbringelse af CO2-udledningen. I Randers har et målrettet arbejde allerede halveret udledningen fra 2007 til 2012. Det er blandt andet sket ved en omlægning på byens kraftvarmeværk, som dermed er Danmarks første større værk, der udelukkende benytter biomasse.

 • Bybussen bliver gratis
  11.09.13 Infrastruktur

  Danmarks første kollektivt trafikuge skal få flere til at hoppe på bussen. Randers BUS-UGE lokker med gratis kørsel og muligheden for at møde Elvis Presley som chauffør. Ugen er den foreløbige kulmination på en særlig indsats for den kollektive trafik i Danmarks sjette største by. Her er bussernes forbrug af diesel reduceret med mange tusinde tons. Og der er indført et særligt årskort til pensionister.

 • Randers: Resultatet af DI måling er ikke godt nok
  04.09.13 Velfærd

  ”Det er ikke godt nok,” siger borgmester Henning Jensen Nyhuus om Dansk Industris netop offentliggjorte erhvervsklimaundersøgelse. Ifølge den går Randers Kommune fra en plads som nr. 67 til nr. 88. Erhvervslivet bliver nu indbudt til en dialog for at blive klogere på, hvordan resultatet skal forstås og for at få ideer til at forbedre resultatet. Samtidig skal en informationskampagne styrke erhvervslivets kendskab til de mange tiltag, der netop er sat i værk indenfor det seneste år for at styrke erhvervsklimaet i Randers.

 • Randers: Krisegruppe styrker jobudvikling
  28.08.13 Ledelse

  Borgmesterens Krisegruppe præsenterer på en konference i dag i Randers et slutdokument med 11 initiativer, som enten er taget eller kommer snart. Initiativerne skal især medvirke til at sikre beskæftigelse til ledige, der er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet og samtidig styrke udviklingen i antallet af job

 • Sciencecamp Randers udvider
  08.08.13 Velfærd

  Nu åbner tilmeldingerne til dette års Sciencecamp, der som noget nyt tilbyder et forløb for både 8. og 9. klasserne.

 • Nyt center for hjerneskadede åbner i Randers
  31.07.13 Velfærd

  Randers Kommune samler nu alle sine rehabiliteringstilbud til senhjerneskadede i ”Hjernecenter Randers”. Det nye center åbner til september og vil blandt andet betyde et langt mere sammenhængende rehabiliteringsforløb for senhjerneskadede og deres pårørende.

 • Industrivirksomheder i Randers med i regionalt udviklingsprojekt
  21.06.13 Ledelse

  I flere år har industri- og fremstillingsvirksomheder i Randers arbejdet sammen for at øge deres evne til at konkurrere. Det sker i projektet Industry Smart Center Randers, ISC. Nu skal ISCR deltage i et nyt regionalt projekt, der har til opgave at styrke vækst i industri og fremstilling i hele regionen.

 • Små virksomheder får lettere ved at efteruddanne deres ansatte
  28.05.13

  Et forsøg i Randers Kommune vil lette den administrative byrde markant for de håndværk- og industrivirksomheder, der ønsker at efteruddanne medarbejdere ved hjælp af jobrotation. Dansk Metal og Dansk Industri hilser tiltaget velkommen.

 • Randers: Skolekonflikt bør nå en løsning
  03.04.13

  Randers Kommune har allerede tidligt opfordret både KL og Danmarks Lærerforening til at finde en løsning på konflikten – den opfordring er baseret på erfaringer fra Randers, hvor det netop er lykkedes ad forhandlingens vej at finde kompromisser.

 • Radio: Gode råd om familielivet fra kommunen
  20.02.13

  Randers Kommune og Radio Alfa giver hver onsdag gode råd og tips til områdets børnefamilier.

 • Randers: Ny fleksibel arbejdstidsaftale for pædagogerne
  19.02.13

  Randers Kommune og BUPL Østjylland har netop indgået en ny arbejdstidsaftale for pædagoger ved skoler og skolefritidsordninger.

 • Jobcenter og lokalt mediehus hjælper udfaldstruede ledige i arbejde
  15.01.13

  Omkring 700 ledige i Randers Kommune er udfaldstruede og står til at miste deres dagpenge. Nu vælger Randers Amtsavis og Jobcenter Randers at indgå et utraditionelt partnerskab. Målet er at hjælpe så mange som muligt i arbejde.

 • Industri: Samarbejde skaber produktionsarbejdspladser og øger omsætning
  07.01.13

  I Randers arbejder ”Industry Smart Center” intensivt på at skabe øget omsætning og flere produktionsarbejdspladser. Opskriften er at stå stærkt i fællesskab på et globalt marked og styrke hinandens konkurrenceevne frem for at se andre virksomheder som konkurrenter.

 • En million besøgte kommunens hjemmeside
  28.12.12

  2012 blev et rekordår for Randers Kommunes hjemmeside. Over en million besøg har der været på siden, som i årets løb er blevet udvidet med adskillige nye selvbetjeningsløsninger. 

 • Betalingssystem gør livet lettere for skoler og forældre
  28.11.12

  Nu kan forældre betale for skolemad med dankort på Randers Kommunes hjemmeside. Systemet åbner i dag for Assentoftskolen og skal udbredes til andre af kommunens skoler.

 • Mere erhvervsvenlig i fællesskab
  08.11.12

  Flere nye tiltag fra Randers Kommune skaber fornyet gejst og tro på, at arbejdsmarkedets parter i fællesskab kan styrke servicen overfor virksomheder. Dermed er en bedre placering i kommende DI-målinger af erhvervsvenlighed i sigte

 • Nye IT-muligheder sikrer beredskabet
  29.10.12

  Opdateret GPS-system gør Randers Brandvæsen i stand til på få sekunder at finde frem til både gasledninger og kloarker. Dermed stiger sikkerheden, da det er med til at give et hurtigere og bedre overblik.

 • Embedslæger samles i Randers
  29.10.12

  Embedslægerne i Aalborg og Århus skal fremover have hjemme i Randers Kommune. Ved at samle aktiviteterne kan embedslægerne opnå et stærkere fagligt fællesskab og mere faglig fordybelse.

 • Studerende udvikler Randers Cykelby
  23.10.12

  Hvad skal der til for at få flere til at cykle i Randers? Skal cyklerne være smartere, stierne bredere, eller må cyklisterne tage cyklerne med i bussen, når det regner?

 • Bamsesjov bliver til bogstaver
  23.10.12

  Øgede krav til eleverne i 0. klasse har skabt et behov for alternative metoder i undervisningen. På Nyvangsskolen er 0.b fyldt med bogstavsbamser, bogbamser og skibsbamser. Det gør børnene vilde med at læse og skrive.

 • Læring i sprog
  09.10.12

  Forligspartierne vedrørende budgetforlig 2013-2016 fremlægger et ændringsforslag til budget 2013-2016 til byrådets 2. behandling af budgettet den 11. oktober 2012. Forligspartierne er: Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og løsgænger Erik Poulsen

 • Læring i cyberspace
  09.10.12

  Interaktive whiteboardser i de senere år blevet hverdag i de randrusianske folkeskoler. Nu er de elektroniske tavler også på vej i børnehaven. Børnehuset Gudenådalen er det første dagtilbud i Randers Kommune, der benytter sig af de interaktive tavler.

 • Udvalg sætter biogas til fornyet debat
  04.10.12

  Onsdag eftermiddag besluttede Miljø- og teknikudvalget at nye muligheder for placering af biogasanlæg skal undersøges nærmere. Derfor venter en ny offentlig høring, før udvalget tager beslutning om, hvilke potentielle placeringer der skal indarbejdes i Kommuneplan 2013. Særligt skal et forslag om en placering ved virksomheden Daka i Assentoft undersøges nærmere.

 • Randers: Sportscollege bygger på fejl
  25.09.12

  I forbindelse med konkurssagen i Randersegnens Boligforening er det blevet afdækket at Randers Sportscollege, der består af 48 boliger og en erhvervsdel, er bygget på fejl i boligforeningen og i forvaltningen. For øjeblikket bliver det fulde omfang af fejlene undersøgt, men alt tyder på, at det er en alvorlig sag, som Randers Kommune arbejder på højtryk på at udrede og tage konsekvenser af.

 • Principiel ekspropriationssag afgjort i retten
  31.08.12

  Randers Kommune har netop tabt en principiel sag vedrørende ekspropriation. Sagen var anlagt af Randers Kommune. Afgørelsen kan få væsentlig betydning for, hvor dyrt det bliver at by- og erhvervsudvikle landet over, mener Randers Kommune

 • Nyt stort vådområde i Alling Ådal en realitet
  27.06.12

  Randers, Syddjurs, Norddjurs og Favrskov Kommuner har givet en fælles tilladelse til Naturstyrelsen. Dermed er et stort projekt med at genoprette en 13 kilometer lang strækning af Alling Ådal en realitet. Arbejdet ventes at gå i gang umiddelbart efter sommerferien.

 • Randers Kommune vil øge indsatsen i udsatte boligområder
  20.06.12

  Sammen med boligorganisationerne vil Randers Kommune arbejde på at udvide den boligsociale indsats. Byrådet har besluttet at ansøge Landsbyggefonden om støtte til planerne. Efter mange års boligsocial indsats i Jennumparken og området omkring Glarbjergvej i Randers Nordby ønsker Randers Kommune sammen med boligorganisationerne nu at udvide indsatsen.

 • Nyt aktivt byrum til minde om Jens Otto Krag
  14.06.12

  Randers Kommune indvier og opkalder plads til ære for den tidligere statsminister –bysbarnet Jens Otto Krag. Den nye plads skal være et folkeligt byrum med aktiviteter for hele kommunen. Ved indvielsen den 22. juni bliver der lagt op til en folkefest med mange forskellige aktiviteter for enhver – uanset alder.

 • Randrusianerne er digitale – og vilde med det
  13.06.12

  Randers Kommunes digitale univers for borgere, ”MitRanders”, er en stor succes. Målet for kommunen var, at 10.000 borgere skulle logge sig ind på ”MitRanders” inden sommerferien. Det mål er nu nået og endda lidt til. Ind til videre har 10.661 borgere logget ind på ”MitRanders”.

 • Kinesere lærer om dansk ældrepleje i Randers
  11.06.12

  Kina har store udfordringer på ældreområdet bl.a. som følge af landets restriktive et-barns politik. Derfor søger kineserne nu til Danmark for at lære, hvordan man tilbyder og organiserer velfærdsydelser.

 • Ny naturhavn - første af sin slags i Europa
  31.05.12

  Havnen på Randers Naturcenter giver handicappede helt unikke muligheder for at opleve naturen.

 • Egnsteater: Mindre støtte vil ramme andre kulturtilbud
  14.05.12

  Skærer Kulturstyrelsen i statsstøtten til egnsteatrene ender regningen hos kommunerne. I Randers advarer formanden for kulturudvalget om, at det vil betyde at kommunen må spare andre steder på kulturområdet. Et område der ellers har et højt niveau i Randers. Derfor foreslår hun en anden fordeling af den statslige kulturstøtte.

 • Stort svømmeland bygges som OPP-projekt
  11.05.12

  Randers Kommune har netop indgået en aftale med Arbejdernes Landsbank, LR-kredit og Gribskov Gruppen om et 8000 kvadratmeterstort svømmeland. Dermed er det første og største offentlig-private partnerskab, OPP, inden for kultur- og fritidsområdet i Danmark en realitet.

 • Jægere hjælper Randers Kommune
  07.05.12

  Jægere fra lokale jagtforeninger skal hjælpe Randers Kommune med at skyde råger i de kommunale parker og grønne områder.

 • Østjyske byer sparker liv i byrummene
  21.03.12

  Med godt 15 mio. i ryggen skal det nu være endnu mere attraktivt at bo i Randers, Silkeborg, Horsens og Viborg.

 • Fodbold hele året med nyt kunstgræs
  15.03.12

  Randers har fået ny kunstgræsbane, der er opført efter de internationale FIFA-standarder. Dermed er der åbnet helt nye muligheder for både bredden og eliten.

 • Randers: Nej til landsdækkende rejsekort
  10.02.12

  Rejsekortet er i sin nuværende form en for dyr investering, mener Miljø- og Teknikudvalget for Randers Kommune. Indførelsen kan medføre massive besparelser på busafgange i stedet for at blive den effektivisering, der kan forbedre den kollektive trafik.

 • Gode forhold på socialområdet i Randers
  30.01.12 Velfærd

  21 uanmeldte tilsyn på bosteder for socialt udsatte og borgere med handicap i Randers Kommune har ikke givet anledning til kritik. Socialudvalgsformand Susanne Koch glæder sig over, at det trods besparelser på området er lykkes at bevare en høj kvalitet i tilbuddene.

 • Fire lokomotiver skal udvikle erhvervslivet
  25.01.12

  Netop nu sender Erhvervsudvalget for Randers Kommune sin spritnye erhvervspolitik i høring. Politikken udvælger fire vækstlokomotiver, der skal drive erhvervsudviklingen. De spænder vidt – lige fra et industry smart center og fokus på miljørigtig industriproduktion til det gigantiske turistprojekt Planet Randers.

 • Randers Kommune opfordrer borgerne til at blive digitale
  24.01.12

  Randers Kommune har netop lanceret Mit Randers, som er et digitalt univers, der giver borgerne adgang til en lang række personlige oplysninger om økonomi, børnepasning, bolig og meget mere. Nu har kommunen netop husstandsomdelt en guide og opfordring til at borgerne bliver digitale borgere og betjener sig selv.

 • Randersegnens boligforening begæret konkurs
  08.12.11

  Den midlertidige administrator for Randersegnens boligforening har torsdag 8. december begæret Randersegnens boligforenings hovedorganisation konkurs Det sker som umiddelbar konsekvens af, at den midlertidige administrator har afleveret sin rapport vedrørende en række forhold i Randersegnens Boligforening - forhold der viser, at økonomien i hovedorganisationen ikke står til at redde.

 • Minister udvider ”skæv” Randers-succes
  17.11.11

  Små sorte træhuse spiller en central rolle i Randers, når det kommer til at skabe et mere værdigt liv for de hårdest ramte psykisk syge misbrugere. Tilbuddet bliver nu udvidet med ti nye boliger, der bliver indviet på mandag af blandt andre social- og integrationsminister Karen Hækkerup. 

 • 50 nye pladser på succesfuldt ADHD-projekt
  12.09.11

  Randers Kommune har haft stor succes med at hjælpe ledige med ADHD i uddannelse og beskæftigelse, og derfor har projektet "Beskæftigelsesfremme for Voksne med ADHD" nu fået en ekstrabevilling fra Vækstforum Midtjylland. De ekstra midler gør det muligt at udvide indsatsen med yderligere 50 pladser.

 • Velbesøgt borgerrådgiver
  29.08.11

  RANDERS: Den 1. februar tiltrådte Randers Kommunes nye borgerrådgiver, Jesper Cortes, en helt ny stilling som uafhængig rådgiver for borgerne. Efter et halvt år ser ordningen ud til at være en succes.

 • Intelligent og effektiv løsning på miljøgodkendelser
  11.07.11

  Kort over sårbar natur, miljøfølsomme områder og afstand til naboer er blot nogle af de oplysninger, som mangler eller er forældede i Danmarks fælles system til miljøgodkendelser til landmænd. Det medfører dyr sagsbehandling, stort ressourceforbrug og for høje regninger til landmænd.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner