Red Barnet topchef efter fyring: Min ledelsesstil har været for hård

Jonas Keiding Lindholm er ked af, at ansatte er stoppet på grund af hans stil som leder for Red Barnet.

Jonas Keiding Lindholm er fredag blevet fyret som generalsekretær for Red Barnet. 

Ifølge bestyrelsen fordi han har haft en for hård ledelsesstil, som har ført til mistrivsel og fået en håndfuld ledere til at forlade organisationen. 

Hovedpersonen selv siger, at han har haft et højt ambitionsniveau og lagt et hårdt pres på sine medarbejdere. Han er ked af, at han ikke opdagede, hvor galt det stod til. 

Mediefællesskabet DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

- Jeg har det rigtig skidt med, at nogle ansatte har slået sig på organisationen og mig. Jeg har kun ønsket at skabe små mirakler, og det gør Red Barnet. 

- Når der har været en lav arbejdsglæde hos nogle i Red Barnet, så har jeg et stort medansvar for det, og det er jeg rigtig ked af.

- Jeg er nede i det dybeste kammer af min sjæl og se på, hvad jeg kunne have gjort anderledes, siger Jonas Keiding Lindholm. 

Han har været i Red Barnet gennem 14 år, hvoraf det sidste 3,5 år har været som generalsekretær for organisationen.

Jonas Keiding Lindholm forklarer, at han havde som opgave at skabe et stærkere Red Barnet, og at der derfor er blevet lagt et større pres på medarbejderne. 

- Der har i mange tilfælde betydet, at flere ansatte har skullet levere mere i det samme tidsrum. Det er der selvfølgelig mange, som er blevet presset af, siger han.

Selv om Jonas Keiding Lindholm forlader Red Barnet med en fyreseddel, er han tilfreds med den organisation, han efterlader. 

- Jeg er rigtig stolt af de resultater, der er blevet skabt i Red Barnet på min vagt.

- Styrket økonomi, flere frivillige, flere frie midler, og vi har nået mange flere børn. Red Barnet har et langt bedre fundament, end da jeg startede. Det er jeg rigtig glad for, siger han. 

Set i bagklogskabens lys ville han gerne have handlet anderledes. 

- Et af de største ansvarsområder, man har som leder, er, at der er ressourcer til at levere på strategien.

- Jeg skulle have bedt om flere ressourcer hos bestyrelsen, og så er det klart, at min egen ledelsesstil ikke har været så favnende og rummende, som man kunne have ønsket sig, siger Jonas Keiding Lindholm. 

 

 

DOKUMENTATION: Det skriver Red Barnet i pressemeddelelse om fyringen: 

Jonas Keiding Lindholm er i dag fratrådt stillingen som generalsekretær for Red Barnet.

Igennem de seneste tre år har Jonas Keiding Lindholm ført Red Barnet gennem en større omstillingsproces, hvor organisationens økonomi er styrket, og hvor Red Barnet har oplevet en markant større gennemslagskraft i organisationens arbejde – til glæde for de mest udsatte børn i Danmark og resten af verden.

Red Barnet har netop vedtaget en ny strategi for de næste tre år. I denne proces er det blevet tydeligt for bestyrelsen, at Jonas Keiding Lindholms personlige ledelsesstil ikke matcher de værdier, som Red Barnet ønsker at stå for.

For at sikre en konstruktiv og bæredygtig implementering af den nye strategi er det derfor aftalt, at Jonas Keiding Lindholm fra i dag fratræder sin stilling som generalsekretær.

Thomas Reidar Andersen (CFO) konstitueres som generalsekretær for Red Barnet, indtil bestyrelsen har ansat en ny generalsekretær.
 

Formand for Red Barnet, Lars Svenning Andersen, udtaler:

'Jonas Keiding Lindholm har været en driftig generalsekretær for Red Barnet. Derfor er det med beklagelse, at vores veje nu må skilles, men en enig bestyrelse vurderer, at det er bedste løsning, hvis vi skal sikre en fortsat styrkelse af Red Barnet som organisation. Vores sag er den vigtigste i verden, at redde, styrke og beskytte de mest udsatte børn. Det er vores fokus nu, og det vil det også være fremover. Jeg har stor tillid til, at den eksisterende ledergruppe kan fortsætte det gode arbejde til gavn for børn'.

Jonas Keiding Lindholm udtaler:

'Jeg har været i Red Barnet i 14 år, de seneste tre et halvt år som generalsekretær. Jeg er stolt af de mange resultater, som er skabt i Red Barnet i min tid, og alle de mærkbare forandringer i børns liv, som organisationens fantastiske medarbejdere og frivillige har stået bag'.

 

 

Emneord: Red Barnet, Generalsekretær, Topledere, Jonas Keiding Lindholm, Fyringer, 171218, Ledelsesavisen, Dårlig ledelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.03.20 Social
  Red Barnet sætter ind med corona-beredskab for udsatte børn og familier i Danmark

  Udbruddet af coronavirus har sat hele verden på den anden ende, og det påvirker også Red Barnets arbejde i Danmark. En stribe nye aktiviteter skal sikre, at organisationens frivillige fortsat kan hjælpe de sårbare børn og deres familier, de normalt arbejder med, under corona-nedlukningen.

 • 21.05.19 Ledelse
  Kommunernes sygefravær stiger svagt

  Nye tal viser, at sygefraværet i kommunerne steg i 2018 efter flere års fald. Særlig sosu'er er mere syge, mens pædagoger ligger stabilt. Regioner har haft samme tal for sygefravær i årevis.

 • 16.03.19 Ledelse
  Klaus Majgaard: Bryd styring op i tre rum

  Vend styringen på hovedet, lyder det fra bl.a. Anders Bondo Christensen. Jamen, hvad nu hvis vi bryder den op og skaber tre rum, hvortil styringen skal tilpasses, foreslår Klaus Majgaard.

 • 14.12.18 Politik
  Borgmester lancerer integrationspolitik: Det er københavnernes politik

  Med Københavns nye integrationspolitik vil kommunen fremover investere i integration, sætte målrettet ind med det der virker og have mere langsigtede indsatser. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at integrationspolitikken skal tilbage til kernen.

 • 24.10.18 Ledelse
  Giv plads til at træne de tværfaglige kompetencer

  Et succesfuldt tværfagligt samarbejde kræver koblingskompetencer – at ledere og medarbejdere på tværs af organisationen er i stand til at kommunikere, koordinere og kooperere. Men det kommer ikke af sig selv, siger professor. Hør mere på konference.