Regeringen fremlægger et trecifret antal love

Regeringens lovkatalog rummer et stort antal nye lovforslag, oplyser statsministeren før Folketingets åbning.

Danskerne kommer til at se et trecifret antal nye lovforslag i det lovkatalog, som regeringen fremlægger, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag åbner Folketinget.

Det oplyser statsministeren efter sit møde om lovkataloget med Folketingets Udvalg for Forretningsordenen, som fordeler arbejdet mellem Folketingets forskellige udvalg og ansætter Folketingets direktør.

- Det er et trecifret antal. Vi lægger et lovprogram i morgen (tirsdag). Det er et godt lovprogram, som tager fat på nogle meget væsentlige udfordringer. Vi har blandt andet en reform af erhvervsuddannelserne med i vores lovprogram, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun vil ikke løfte sløret for, om regeringen slår rekorden fra 2012, da lovkataloget rummede over 200 lovforslag. I efteråret skal regeringen reformere beskæftigelsesindsatsen og blandt andet se på jobcentre.

Det sker, når regeringen har fået en rapport fra et udvalg anført af forhenværende skatteminister Carsten Koch (S), påpeger statsministeren.

- Vi har nedsat et udvalg, som skal arbejde med dette spørgsmål. Det er også en del af regeringens arbejde fremadrettet, siger Helle Thorning-Schmidt.

Lovkataloget rummer også en indsats mod bandekriminalitet, oplyste justitsminister Morten Bødskov i weekenden på Socialdemokraternes kongres i Aalborg.

Han vil indrette en særligt sikret retssal ved Vestre Fængsel i København. Desuden har han bedt Rigsadvokaten, rigspolitiet og Kriminalforsorgen vurdere reglerne for blandt andet prøveløsladelse af bandemedlemmer, når de bekriger hinanden, og rockerbander.

/ritzau/

 

Emneord: Folketingsåbning, Lovkatalog, Helle Thorning-Schmidt
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også