Regeringen går til kamp mod plastikposer

Lovforslag med krav om betaling for bæreposer og forbud mod tynde plastikbæreposer sendes i høring.

Statsministeren varslede for nylig, at det skal være slut med gratis uddeling af bæreposer, uanset hvilket materiale de er lavet af. Nu følger miljøministeren op med lovforslag, der forbyder tynde og lette plastikbæreposer kendt fra f.eks. pizzeriaet.  

- Danmark skal gå forrest for at løse de store globale klima- og miljøproblemer. Regeringen vil en ny retning, vi vil tage ansvar, og vi vil den grønne omstilling. Plastikforurening og overforbrug er en af de store miljøsyndere. Derfor tager vi fat på at forbyde gratis bæreposer af plastik og andre materialer. De nye regler vil betyde, at vi som forbrugere spørger os selv, om vi virkelig har brug for en ny bærepose, når vi handler ind, og at vi bliver bedre til at bruge poserne igen og igen, siger miljøminister Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

Hvad er DenOffentlige for et medie?

Læs om, hvad der sker på DenOffentlige, og få ideer til, hvordan du kan være med.

Vi samler artikler om og fra DenOffentlige lige her.

Derfor vil hun nu forbyde de tynde plastikbæreposer, som typisk ikke bliver genbrugt. Samtidig vil hun indføre, at der fremover bliver krævet betaling for alle øvrige typer bæreposer, også de tykkere bæreposer fra f.eks. tøjforretninger.

Regeringen har valgt, at der skal indføres en minimumspris for bæreposer. På den måde undgås det, at forbuddet om gratis udlevering kan omgås ved f.eks. kun at kræve få øre i betaling. Forbuddet vil desuden gælde alle typer tynde plastikbæreposer med og uden hank. Dog vil de tynde plastikposer til fx. frugt og grønt stadig være lovlige af hensyn til bl.a. fødevarehygiejne.  

- Vi skal rette op på dårlige vaner, og vores brug-og-smid-væk kultur. Vi skal tænke over vores forbrug, også i dagligdagen. Tempoet i den grønne omstilling skal op, og det her er et vigtigt første skridt mod en grønnere omstilling, siger Lea Wermelin.

Regeringen ønsker desuden at fordoble emballageafgiften. Dette vil indgå som en del af finanslovsforhandlingerne.

Lovforslaget om plastik- og bæreposer sendes i høring frem til 26. september 2019.

 

Emneord: Plastikaffald, Plastikforurening, Lea Wermelin, Miljøminister, Bæredygtig omstilling, 030919
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 233 | Events: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også