Regeringen vil løfte dansk forskning til nye højder. Her er det Novi forsker- og erhvervspark i Aalborg.

Regeringen med ny strategi: Forskning skal i den absolutte verdenselite

Regeringen vil etablere en Nobel-pagt, styrke teknologisk forskning, fordele forskningsmidlerne til universiteterne anderledes og skabe bedre karrieremuligheder for unge forskere. Hent strategien her.

Regeringen lancerer i dag en ny strategi for dansk forskning og innovation, der skal gøre Danmark klar til fremtiden. Visionen er klar: Danmark skal være en forskningsnation i den absolutte verdenselite.

Med strategien følger en bred vifte af initiativer, der skal bidrage til at løfte kvaliteten af dansk forskning og få forskningen til at gøre mest mulig gavn i samfundet.


- Andre lande opruster på forskning og innovation. Så konkurrencen er benhård. Regeringens ambition er, at Danmark skal være en forskningsnation i den absolutte verdenselite, så vi får endnu mere ud af vores høje offentlige investeringer. Niveauet for dansk forskning skal op i en endnu højere liga end i dag. Vi skal styrke kvaliteten af dansk forskning i hele den videnskabelige bredde – fra Ph.d. studerende til potentielle Nobelpris-modtagere, og vi skal sørge for, at fremtidens topforskere har attraktive karrieremuligheder. Det er ambitionen, at vi skal kunne tiltrække og fastholde de bedste, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Regeringen ønsker også at styrke den teknologiske forskning i Danmark, og så skal mere forskningsbaseret viden bringes i spil i både den private og den offentlige sektor.

- Den teknologiske udvikling skaber i disse år store forandringer for danskernes hverdag og giver vores virksomheder helt nye muligheder. Derfor vil vi i de kommende år prioritere flere forskningsmidler til teknologisk forskning og etablere et nationalt center, som skal fremme forskning i eksempelvis kunstig intelligens, big data og kvantecomputing. Og så skal erhvervslivet have gode rammer for at kunne foretage investeringer i forskning og udvikling. For forskning gør gavn, når ny viden bliver omsat til innovation i danske virksomheder og i den offentlige sektor, siger Søren Pind.

Flere af strategiens 28 initiativer får virkning allerede i 2018, mens andre af initiativerne på længere sigt skal understøtte strategiens mål. Desuden vil flere initiativer skulle iværksættes sammen med de mange aktører i det danske forsknings- og innovationssystem.

Emneord: Forskningsministeriet, Forskning, Forskere, Søren Pind, Offentlige strategier, Strategier, Nobelpris
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 05.12.17 Anne-Marie Krogsbøll
  Store ord og fedt flæsk...

  Hvis vi vil have forskning i verdensklasse, skal den være fri og uafhængig. Det er den langt fra herhjemme, og det bliver den bestemt ikke af dette initiativ:
  https://www.information.dk/debat/2017/12/magtens-arrogance-uendelig-ogsaa-universitetsledelser

  Vores forskningsmiljø er i stigende grad sponseret af private firmaer, som forventer bestemte resultater. Den slags forskning kan man ikke regne med pålideligheden af - se bare sagen om Landbrugspakken.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.

 • 28.11.18 Sundhed
  Regioner støtter uafhængig forskning

  7 millioner kroner til uafhængig forskning skal nu omsættes til resultater for patienterne.

 • 09.11.18 Bæredygtighed
  Forskere vil skabe bæredygtig kemi

  Aarhus Universitet er gået sammen med otte andre europæiske universiteter om at skabe grøn, bæredygtig og bionedbrydelig kemi med en produktionsmetode, der bruger lys og enzymer og ikke genererer affald. Det kan være skelsættende for en industri, der ellers er en af klodens mest forurenende.