Regeringen modtager opskrift på cirkulær økonomi

Advisory Board for cirkulær økonomi har afleveret 27 anbefalinger til regeringen, som sigter mod, at Danmark opnår en mere cirkulær økonomi.

Advisory Board for cirkulær økonomi blev nedsat i oktober 2016, bestående af 12 erhvervsledere og med Flemming Besenbacher fra Carlsberg som formand. I dag har Advisory Boardet afleveret 27 anbefalinger til Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og Erhvervsminister Brian Mikkelsen.

- Cirkulær økonomi er et centralt fokus i fremtidens arbejde med at sikre vores vækst og velstand i en tid, hvor der bliver stadig større pres på ressourcerne. Regeringen har derfor en klar ambition om at flytte Danmark i retning af en mere cirkulær økonomi. Derfor har jeg med spænding set frem til at modtage anbefalingerne, og jeg glæder mig til at dykke ned i dem, siger Esben Lunde Larsen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtaler:
- Vi har et stort ansvar for at gøre vores samfund grønnere og have en ansvarlig tilgang til brugen af vores ressourcer, men det skal gå hånd i hånd med at vi samtidig skaber et internationalt konkurrencedygtigt erhvervsliv, der kan skabe vækst og arbejdspladser. Den cirkulære økonomi er en del af svaret på den udfordring, og jeg ser frem til at nærstudere anbefalingerne
 
Formand for Advisory Board for cirkulær økonomi Flemming Besenbacher, Bestyrelsesformand, Carlsberg A/S og Carlsbergfondet, udtaler:
- Cirkulær økonomi er ikke bare en nødvendighed, men det er også en gylden mulighed for vækst og velstand i Danmark og globalt. Det er tid til handling. Der er nogle enorme muligheder i cirkulær økonomi, men der er også nok at tage fat på, hvis Danmark skal være et foregangsland i denne omstilling og høste gevinsterne. Det kræver et paradigmeskifte, hvor vi gentænker den måde vi designer, producerer og forbruger på. Derfor afspejler vores anbefalinger til regeringen en grundlæggende gentænkning af vores forretningsmodeller og velfærdssamfund.
 
De to ministre mødes 21. juni med Flemming Besenbacher, DI, Dansk Erhverv, Dansk Byggeri og Landbrug & Fødevarer for at drøfte anbefalingerne.
 
Emneord: Cirkulær økonomi, Miljø- og Fødevareministeriet, Bæredygtig udvikling, Bæredygtig omstilling, Konkurrenceevne, Anbefalinger
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1813 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 30.04.19 Kultur
  Ministerier finansierer stort projekt om dannelse for skolebørn

  Skolebørn fra landets 4. klasser får nu mulighed for at blive klogere på Danmarks kultur, natur og historie. ”Kend dit land” hedder projektet.

 • 09.11.18 Bæredygtighed
  Forskere vil skabe bæredygtig kemi

  Aarhus Universitet er gået sammen med otte andre europæiske universiteter om at skabe grøn, bæredygtig og bionedbrydelig kemi med en produktionsmetode, der bruger lys og enzymer og ikke genererer affald. Det kan være skelsættende for en industri, der ellers er en af klodens mest forurenende.

 • 29.08.18 Bæredygtighed
  Årets Klimahelt i Kolding vil gøre mode bæredygtig

  33-årige Svetlana Tsankova Petrova kom oprindeligt til Kolding fra Bulgarien for at studere design – nu er hun blevet kåret som Årets Klimahelt for sit arbejde med at gøre mode til bæredygtig.

 • 30.08.18 Bæredygtighed
  ’Kør Rent’ Tour skal få danskerne til at skifte til elbil

  Flere elbiler giver mindre CO2, og derfor lancerer GREAT nu kampagnen ”Kør Rent”. Seks steder i landet får borgere mulighed for at prøve en elbil og høre mere om, hvordan man kan skifte til elbil og være med til at reducere luftforureningen.

 • 18.04.18 Bæredygtighed
  Danskernes madspild er faldet

  Ny rapport fra Miljøstyrelsen viser forbedring i madspildet hos danskerne. Samtidig er danskerne blevet ganske opmærksomme på udfordringen, viser rapport fra Aarhus Universitet udarbejdet for Fødevarestyrelsen. Madspildet hos husholdningerne i 2017 er 14.000 tons lavere end i 2011.