Regeringen udskyder store dele af ny sundhedsreform

Meget af regeringens bebudede udspil til en stor sundhedsreform, der skulle have været præsenteret i foråret, bliver udskudt til efteråret.

Der kommer ikke noget samlet, stort sundhedsudspil dette forår, som sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) ellers flere gange har bebudet. I stedet vil udspillet blive delt op i en række mindre udspil, hvoraf meget af det udskydes til efter sommerferien. Det skriver Altinget.

Opdelingen og den delvise udskydelse af sundhedsudspillet skyldes ifølge Ellen Trane Nørby, at hele reformen er blevet forsinket af de langstrakte overenskomstforhandlinger på det offentlige område.

"Der var ikke nogen, der havde regnet med, at de skulle sidde så længe ovre i Forligsinstitutionen. Det har skubbet vores tidsplan rimeligt meget," siger Ellen Trane Nørby til Altinget og fortsætter:

Tema: Sundhedsvæsenets tillidskrise

Læs mere på vores temaside om sundhedsvæsenets tillidskrise

"Nu har vi valgt at dele sundhedsreformen op, blandt andet for at undgå en situation, hvor et udspil fra vores side griber ind i de igangværende afstemninger om overenskomsten på de sundhedsfaglige områder."

Et samlet udspil lå ellers så godt som klar til præsentation, fortæller sundhedsministeren. Nu bliver det dog kun et forslag om nærhedsfinansiering samt to yderligere udspil om sundhedsdata og almen praksis, der vil blive fremlagt før sommerferien. Og forslaget om nærhedsfinansiering er en del af oplægget til økonomiforhandlingerne med Danske Regioner, som går i gang tirsdag ved et sættemøde i Finansministeriet.

Her foreslår regeringen, at der ikke længere skal gives penge for meraktivitet på sygehusene.

Nu skal et nyt økonomisk styringsredskab i stedet understøtte, at opgaver og patienter bliver flyttet væk fra sygehusene – enten ud til almen praksis, til kommunale sundhedstilbud eller helt ud i borgernes eget hjem.

Nærhedsfinanseringen skal sættes i stedet for den hidtidige aktivitetspulje, som regeringen nu foreslår afskaffet. Aktivitetspuljen er den pose penge, som hidtil har været knyttet op på produktivitetskravet på to procent, før kravet af regeringen og Dansk Folkeparti blev suspenderet for 2018.

Hvilke dele af den bebudede sundhedsreform, der er udskudt til efteråret, er fortsat uklart, og nogle elementer kan også nå at skifte form i løbet af sommerferien, siger Ellen Trane Nørby.

Hele historien hos Altinget

Emneord: Sundhedsområdet, Sundhedsministeriet, Ellen Trane Nørby, Sundhedsreform, 080518
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1600 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også