Regeringen ønsker at fordoble fradraget for fagforeningskontingent fra 3000 til 6000 kroner, når der i løbet af de kommende måneder skal forhandles finanslov.

Regeringen vil fordoble fagforeningsfradraget

Også sidste år forhandlede regeringen med SF og EL om størrelsen på fradrag for fagforeningskontingent.

Regeringen ønsker at fordoble fradraget for fagforeningskontingent fra 3000 til 6000 kroner, når der i løbet af de kommende måneder skal forhandles finanslov. 

Det slår regeringstoppen fast tirsdag, i kølvandet på at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), allerede da hun vendte tilbage fra sommerferien, sagde, at regeringen vil hæve fradraget markant, uden at hun dog satte nøjagtigt tal på hvor meget.

- Ordentlige løn- og arbejdsvilkår kommer ikke af sig selv. Det kræver, at flere melder sig i en fagforening og står sammen om at kæmpe for bedre vilkår. 

- Vi har brug for en stærk fagbevægelse til at gå forrest i kampen mod social dumping og til at sikre gode overenskomster for lønmodtagerne, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til DR.

Ifølge DR forventer regeringen, at 1,3 millioner lønmodtagere vil opleve, at de får lidt mere til sig selv. Et medlem af Dansk Metal vil eksempelvis spare 900 kroner om året. Og det vil kunne mærkes i mange LO-familier, siger statsministeren til DR.

Forslaget vil ifølge DR koste 500 millioner kroner.

- Venstre og Dansk Folkeparti valgte i 2010 at gå til angreb på fagbevægelsen og skære i fradraget på faglige kontingenter.

- Det fradrag er vigtigt, fordi det betyder, at vi i fællesskab er med til at støtte, når lønmodtagerne melder sig ind i en faglig organisation, siger Helle Thorning-Schmidt til DR.

I forbindelse med sidste års forhandlinger om finansloven var et forslag om at fordoble fradraget dog på bordet.

Dengang var en aftale mellem SRSF-regeringen og Enhedslisten næsten i hus, og partierne var faktisk enige om at fordoble fradraget, men regeringen og Enhedslisten endte alligevel med at gå hver til sit.

Regeringen indgik til slut en aftale med Venstre og Konservative, hvor der ikke blev pillet ved fradraget.

På tirsdag fremlægger regeringen sit samlede udspil til finansloven.

/ritzau/

Emneord: Fagforening, Fradrag, Fagforeningskontingent, Finanslov
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.15 Velfærd
  Cura Gruppen melder sig ind i Dansk Erhverv Arbejdsgiverforening

  Cura Gruppen har i dag meldt sig ind i arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv og dermed tiltrådt deres overenskomst med FOA pr. 16. marts 2015. Valget er faldet på Dansk Erhverv, fordi arbejdsgiverforeningen bedst tilfredsstiller Cura Gruppens behov for professionel bistand.

 • 26.11.13 Politik
  Presseresume af finanslovaftale for 2014

  Regeringen, Venstre og Det Konservative Folkeparti har den 26. november indgået Aftale om Finansloven for 2014. Med aftalen afsættes 3,2 mia. kr. i 2014 og i alt 9,3 mia. kr. i 2014-2017 til en række indsatser, som kan sammenfattes under følgende fire temaer:

 • 26.11.13 Politik
  Finanslov 2014: Stærke virksomheder og mere velfærd

  Regeringen har i dag indgået en aftale med Venstre og Det Konservative Folkeparti om finansloven for 2014. Aftalen løfter velfærden på blandt andet ældre- og sundhedsområdet, giver den grønne omstilling et ryk fremad, sætter ind ind modsocial dumping og fremrykker en række skatte- og afgiftslettelser fra Vækstplan DK. Aftalen sikrer også, at det bedre kan betale sig at arbejde for en række grupper.

 • 28.08.13 Velfærd
  Vi skal videre ad reformvejen

  Regeringens forslag til finansloven bliver fremlagt og diskuteret i disse dage. Dansk Erhverv bringer i dette nummer vores ønsker til den endelige finanslov med vægt på fortsatte reformer, der er afgørende for dansk vækst.

 • 27.08.13 Politik
  Forslag til finanslov: Danmark i vækst og balance

  Regeringen fortsætter de massive investeringer i job til danskerne i forslaget til finanslov for 2014. Den samlede finanspolitik i 2014 forventes således at understøtte den private beskæftigelse med 15.000 personer næste år, og aktiviteten bliver knap ½ pct. BNP højere, end den ellers ville være. De offentlige investeringer udgør 44 mia. kroner i 2014, og øges således med knap 3 mia. kroner i forhold til 2013.