Regeringen vil have handicappede i job: Skal have et særligt kort om deres handicap

Handicappede skal have et kompetencekort, så arbejdsgiver kan se, hvad de kan. Regeringen vil have 13.000 personer med større handicap i job inden 2025. Der afsættes 120 millioner kroner.

Mindre bureaukrati, smidigere overgange fra uddannelse til job, bedre uddannelsesmuligheder samt mere viden om handicap og færre fordomme.

Det er nogle af indsatsområderne i regeringens handicapudspil. 

Målet er at få 13.000 personer med et større handicap i job frem til 2025.

Læs mere om det rummelige arbejdsmarked

Vi har samlet væsentlige historier om det runmmelige arbejdsmarked på tema-siden her. 

- Det er ni år siden, at der senest er kommet et regeringsudspil for at få flere personer med handicap ind på arbejdsmarkedet.

- Derfor skylder vi nu, hvor dansk økonomi har det så godt, og virksomhederne mangler arbejdskraft, at gøre en ekstraordinær indsats for at gøre det lettere for virksomheder at ansætte personer med handicap, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Der afsættes 120 millioner kroner til initiativerne. Udspillet indgår i regeringens oplæg til satspuljeforhandlinger for 2019. 

Ifølge regeringen er det kun hver tredje person med et større handicap, der er i job. Og der er ifølge Troels Lund Poulsen eksempelvis for mange fordomme om, hvad personer med handicap kan bidrage med.

Men nu skal det ifølge ministeren være "slut med skåltaler og gode idéer".

- Vi kommer med en bed vifte af initiativer. Det er en lang række forslag, som gør det lettere for virksomheder at ansætte personer med handicap.

- Kommunerne skal nu også arbejde meget mere strategisk med en politik for, hvordan personer med handicap kan blive en del af det lokale arbejdsmarked, siger Troels Lund Poulsen.

Blandt problemerne er, at personer med handicap skal aflevere deres hjælpemiddel, når personen når pensionsalderen. 

- Det er det samme som at blive nødt til at stoppe på arbejdsmarkedet. Den regel kommer vi til at afskaffe, siger Troels Lund Poulsen.

Ifølge børne- og socialminister Mai Mercado (K) er det vigtigt at komme fordommene til livs.

- Der er brug for at arbejde med viden og fordomme, så virksomhederne ikke holder sig tilbage for at ansætte mennesker med handicap, fordi de ikke kender til ansøgernes kompetencer, eller fordi de ikke kender mulighederne for støtte, siger hun i en pressemeddelelse.

Der skal derfor udvikles et kompetencekort, som den handicappede kan tage med sig i jobsøgningen. Kortet forklarer en mulig arbejdsgiver, hvad vedkommende kan samt hvilke støttemuligheder, der findes.

/ritzau/

Emneord: Handicap på arbejdsmarkedet, FV2019, Støtte til handicappede, Handicappede unge, Det rummelige arbejdsmarked, 011018
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også