Regeringen vil sætte integrationsydelsen ned

Som led i regeringens udspil til at få flere til at arbejde længere skal integrationsydelsen sænkes.

Integrationsydelsen, der i forvejen kritiseres fra flere sider for at være meget lav, skal sættes yderligere ned. 

Det fremgår af regeringens udspil "Flere år på arbejdsmarkedet".

Se flere historier om 2025-plan

Regeringen forsøger at samle flertal om en ny 2025-plan, der skal løse en række af udfordringerne i samfundsøkonomien. Se alle historierne og debatten her. 

Regeringen vil "styrke tilskyndelsen til beskæftigelse" for modtagere af integrationsydelse ved at sænke ydelsen med to procent.

- En grundlæggende forudsætning for at kunne forlænge arbejdslivet er, at der i første omgang er opnået en ordentlig tilknytning til arbejdsmarkedet, lyder det i udspillet.

Samtidig vil regeringen stramme opholdskravene for folkepension, ældrecheck og førtidspension.

Forslagene berører personer, som ikke opholder sig i Danmark hele deres arbejdsliv. 

Retten til pension ændres, så man skal opholde sig her i landet 9/10 af perioden fra det fyldte 15. år til pensionsalderen for at få fuld pension. 

Dermed stiger opholdstidskravet, når folkepensionsalderen stiger. Personer, der har opholdt sig kortere tid i Danmark, kan fortsat opnå "brøkpension".

/ritzau/

Emneord: Arbejdsmarkedspolitik, Integrationspolitik, Integrationsydelse, Arbejdsmarkedspensioner, Folkepension, indvandrere i beskæftigelse, Indvandrere, Flygtninge, 310517
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.04.19 Velfærd
  Her er Finansministeriets analyse af vores arbejdsliv

  Finansministeriet har lavet en analyse af arbejdsliv og risiko for nedslidning. Ministeriet konkluderer bl.a., at mennesker "der arbejder i mange år, føler sig mindre nedslidte end jævnaldrende, der har været færre år på arbejdsmarkedet." Hent analysen her.

 • 14.12.18 Politik
  Borgmester lancerer integrationspolitik: Det er københavnernes politik

  Med Københavns nye integrationspolitik vil kommunen fremover investere i integration, sætte målrettet ind med det der virker og have mere langsigtede indsatser. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at integrationspolitikken skal tilbage til kernen.

 • 27.08.18 Infrastruktur
  3F: Historier om manglende arbejdskraft holder ikke

  Når fagforeningerne ringer med ledige, er der pludselig ansættelsesstop, fortæller 3F, der har tryktestet flere tilfælde, hvor medier fortæller om manglende arbejdskraft hos konkrete virksomheder. Murermester, svineavler og direktør mangler kun arbejdskraft, når de beklager deres nød i medierne, siger forbundssekretær.

 • 08.06.18 Velfærd
  Ledige skal hjælpe ledige i job

  Arbejdsmarkedsudvalget har netop bevilget 250.000 kr. til at få Powerjobsøgerne til at etablere sig i Kolding. Netværket drives af frivillige for frivillige og har gode erfaringer med at få ledige i job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.