Regeringen vil stoppe papirvælde

En gang for alle skal det være slut med, at læger, sygeplejersker og andet hospitalspersonale drukner i unødigt papirvælde, der stjæler tid fra det væsentlige: patienterne.

SR-regeringen går nu til angreb på hospitalernes omfattende dokumentations- og registreringskrav og afskaffer fra årsskiftet den udskældte Danske Kvalitetsmodel, som hospitalerne har været tvunget til at efterleve siden 2005. Det skriver Politiken mandag.


»Det her gør op med det målingsregime, vi har haft. Kritikken fra sundhedspersonalet har været massiv, for de har ikke kunnet se, hvorfor de har skullet registrere alt muligt. Eller hvordan det kommer patienterne til gavn. Så lad os fokusere anderledes«, siger sundhedsminister Nick Hækkerup (S) til Politiken. Hanlancerer i dag regeringens ’Nationalt kvalitetsprogram på sundhedsområdet 2015-2018’.

                Læs også: 30 år med samme ord

I stedet for at måle hver enkel lille del i patientbehandlingen vil regeringen fremover opstille overordnende nationale mål, som de enkelte hospitalsafdelinger så skal finde metoder til at opnå. Ministeren kalder det en »kæmpe ændring«, når personalet fremover skal bruge mindre tid på registreringer – tid, der gerne skulle komme patienterne til gavn.

»Jeg håber meget, man vil sige, at det var fandeme dejligt. At det, man har opfattet som en bureaukratisk registrering, nu er væk«, siger Hækkerup til Politiken.

             Læs også: Her er blå bloks seks sundhedsdogmer

I regionerne glæder man sig over, at tøjlerne slippes: 

»Vi er klar«, siger formand for Danske Regioner Bent Hansen til Politiken. Han forestiller sig, at kommende forpligtende nationale kvalitetsmål eksempelvis kan sætte tal på, hvor meget hospitalsdødeligheden, antallet af genindlæggelser eller infektioner opnået på hospitalet skal reduceres. »Eller andre mål, der betyder noget, og som er meningsfyldte for personale og patienter«, siger regionsformanden til Politiken.

Lægeforeningens formand Mads Koch Hansen er sikker på, at dagens udmelding vil glæde landets hospitalslæger. Alligevel lader han fortsat champagnen stå. 

»Det giver helt klart nye muligheder, at sygehusdelen af kvalitetsmodellen nu nedlægges. Men før hænderne ryger jublende i vejret, skal vi selvfølgelig vide, hvad vi helt præcis får i stedet for«, siger han til Politiken. 

                 Læs mere om reaktionen fra Lægeforeningen

 

Emneord: Offentlig modernisering, Bureaukrati, Dokumentation, Patientdokumentation, Nick Hækkerup, Dansk Kvalitetsmodel, Nationalt kvalitetsprogram på sundhedsområdet 2015-2018, Mads Koch Hansen, Bent Hansen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også