Regeringen vil styrke turisme på fem områder

For at få flere overnatningsmuligheder til turister skal danskerne have højere fradrag for udlejning.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterede mandag regeringens udspil til en ny national strategi for dansk turisme. Den skal sikre udvikling og vækst i turismen i hele Danmark ved at sætte ind på fem områder:

1) Mere effektiv markedsføring målrettet relevante målgrupper

Se flere historier om 2025-plan

Regeringen forsøger at samle flertal om en ny 2025-plan, der skal løse en række af udfordringerne i samfundsøkonomien. Se alle historierne og debatten her. 

- Turisterne skal kende Danmark, hvis de skal få lyst til at rejse til Danmark. Det kræver en effektiv markedsføring rettet mod vores vigtigste markeder og målgrupper. Markedsføringen skal baseres på fælles fortællinger, være koordineret og tage højde for den digitale udvikling. Regeringen vil blandt andet arbejde for at få et dansk-kinesisk turismeår i 2017, som skal styrke markedsføringen af Danmark over for kinesiske turister.

2) Bedre tilgængelighed, internet og skilte

Turisterne skal let kunne komme til og rundt i Danmark. Der arbejdes på at tiltrække flere internationale flyruter til Danmark og skabe bedre sammenhæng mellem indenrigs- og udenrigstrafik. Samtidig skal det være nemt for turisterne at komme på nettet med god mobil- og bredbåndsdækning overalt i landet.

3) Bedre turistoplevelser i Danmark

Turisterne skal få gode og anbefalelsesværdige oplevelser i Danmark. Det kræver udvikling af stærke destinationer, højere kvalitet, og fokus på for eksempel outdoor-turisme, kulturturisme, oplevelsesøkonomiske tilbud, events og kongresser. Blandt andet skal Nyborg Slot ifølge regeringen gøres til en kulturhistorisk attraktion med besøgs- og formidlingscenter.

4) Moderne planlov og øget turismekapacitet

Turisterne skal have et sted at bo, mens de er i Danmark. Det gælder også i højsæsonen, hvor efterspørgslen efter moderne og attraktive faciliteter i dag overstiger kapaciteten i visse dele af landet. Derfor skal det være mere attraktivt at udvikle og investere i nye overnatningstilbud, og flere danskere skal udleje deres sommerhus og helårsbolig. Regeringen vil blandt andet hæve bundfradraget for udlejning af helårsboliger (en del af året) og værelser med 10.000 kroner, mens udlejere af sommerhuse også skal have forhøjet deres bundfradrag med 5000 kroner.

5) Konkurrenceevne og gode rammevilkår

Turisterne skal have kvalitetsprodukter til en konkurrencedygtig pris. Det kræver gode rammevilkår, for eksempel konkurrencedygtige energiafgifter og tidssvarende regulering, der ikke er unødvendigt byrdefuld, og som understøtter innovation. Regeringen vil blandt andet lempe elafgiften for forlystelser.

/ritzau/

Emneord: Turisme, Troels Lund Poulsen, Vækstturisme, Turister, Turistsamarbejde, Offentlige strategier, Ny Handleplan
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.12.18 Social
  Lufthavnstilsynet styrkes markant

  Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

 • 04.04.19 Bæredygtighed
  Dyrehaven ved København bliver endnu større

  Dyrehaven nord for København kan fejre sin 350 års fødselsdag med nyheden om en markant udvidelse. Det er blandt tiltagene i 16 nye forvaltningsplaner for mere vild natur i statens skove.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.