Region dømmer grønt, gult eller rødt lys for din livsstil

Er du rød, gul eller grøn? Det vil Region Syddanmark bruge næsten 40 millioner kroner på finde ud af.

Projektet hedder TOF - 'Tidlig opsporing og forebyggelse' - og det skal hjælpe med at finde borgere mellem 30 og 49 år, som risikerer at udvikle en kronisk sygdom som eksempelvis diabetes, hjerte-kar-sygdomme eller lungesygdommen KOL, skriver DR Syd. - læs mere om projektet her


I første omgang sender regionen et spørgeskema ud til borgere i de kommuner, der er med i projektet, fortæller projektleder Signe Skaarup Andreassen.

- Vi spørger ind til en række livsstilsfaktorer - rygestatus, vægt, højde, madvaner og så videre. Tilsammen giver borgernes svar os en idé om deres sundhedstilstand, siger hun til DR Syd.

Ti kommuner i regionen deltager i projektet, og det er kommunerne Varde, Esbjerg, Haderslev, Aabenraa, Middelfart, Kerteminde, Nyborg, Svendborg og Langeland.

De tre farver skal på mange måder forstås som et trafiklys: Grøn betyder sund livsstil, gul er for eksempel for rygere, mens overvægtige rygere placeres i det røde felt, for her er faren for livsstilssygdomme størst.

De to sidstnævnte grupper bliver opfordret til at få et tjek hos deres familielæge:

- Forventningen til projektet er at få noget viden om, hvordan vi bedst opsporer og forebygger den voksende andel af livsstilsrelaterede sygdomme, der har stor negativ betydning for borgernes livskvalitet, og som også koster samfundet rigtig dyrt siger Signe Skaarup Andreassen.

Emneord: DAMD, Sundhedsdata, Tidlig opsporing og forebyggelse, TOF, Signe Skaarup Andreassen, DR Syd, Region Syddanmark, Varde, Esbjerg, Haderslev, Aabenraa, Middelfart, Kerteminde, Nyborg, Svendborg, Langeland
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også