Region har Hillerød station på ønskeliste

- Vi vil have ombygningen af Hillerød Station med i trafikcharteret. Og vi skal opnå enighed internt i hovedstadsområdet for at stå stærkere over for lignende ønsker fra jyske kommuner, siger formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Selvom pengekassen til nye trafikinvesteringer i følge regeringen er så godt som tom, så fortsætter arbejdet med at finde fælles fodslag mellem Region Hovedstaden og de 29 kommuner i hovedstadsområdet om, hvilke trafikinvesteringer der skal prioriteres højest. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.


Torsdag var der flertal i regionens forretningsudvalg for, at ombygningen af Hillerød Station, der kan styrke lokalbanens trafik på tværs af Nordsjælland og øge fremkommeligheden med kollektiv trafik til det kommende nordsjællandske hospital, skal tages med til forhandlingsbordet. Det sker når regionen og kommunerne sidst på måneden mødes for at diskutere, hvilke 5-6 projekter i et fælles trafikcharter, man skal prioritere som ønsker over for regeringen.

- Vi vil have ombygningen af Hillerød Station med i trafikcharteret. Og vi skal opnå enighed internt i hovedstadsområdet for at stå stærkere over for lignende ønsker fra jyske kommuner, siger formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Hun peger på, at hovedstadsregionen har presserende brug for flere penge til infrastrukturprojekter. 

- Prognoserne siger, at der bliver 200.000 flere borgere i området frem mod 2030, så der er et behov, siger hun.

Projektet til en ombygning af Hillerød station ventes at koste op mod 400 millioner kroner, I forvejen har regionen spurgt regeringen, om at sætte 170 millioner kroner i uforbrugte midler fra kontoen for regional udvikling af til stationsprojektet. Men der er endnu ikke kommet svar på forespørgslen.

Emneord: Hovedstadsavisen, Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, Hillerød Kommune, Hillerød Station, Nordsjællands Hospital, Trafikcharter
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også