Region Hovedstaden åbner EU kontor

Region og kommuner åbner EU kontor

Nyt Bruxelles-kontor skal skaffe flere investeringer og jobs til region og dens kommuner.

Der skal være flere EU-penge bag, når en af hovedstadsregionens borgmestre eller regionsformanden næste gang sætter spaden i jorden for at skyde et nyt stort trafikanlæg i gang, der nedsætter transporttiden. 


Region og 29 kommuner
Derfor har både Regionsrådet i Region Hovedstaden og de 29 kommuner i regionen besluttet at åbne et fælles EU-kontor i Bruxelles. Med en nyopslået jobannonce, er jagten også sat ind på at finde kontorets daglige leder. 

Flere EU-midler
Flere EU-midler skal kanaliseres til at få hovedstadsregionens lokale gazeller til at vokse eller vinde indpas på de internationale markeder. Samtidig skal EU-kontoret gøde jorden for hovedstadsregionens stærkeste erhvervsområder, fx cleantech og sundhed/medico branchen. 

Står stærkere ved samarbejde
- Etableringen af et fælles regionalt EU-kontor vidner om vores fælles vilje om at trække på samme hammel. Det sker i en anerkendelse af, at vi står stærkere, hvis vi arbejder sammen om at forbedre rammerne for erhvervsliv og jobskabende vækst, siger Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund og formand for Kommunernes Kontaktråd i hovedstadsregionen. 

Adgang til flere EU-midler 
Beslutningerne i region og kommuner sætter skub i realiseringen af parternes fælles mål om at gøre brug af de muligheder, der ligger i Bruxelles. 

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) bekræfter forventningen om, at der med åbning af kontoret også åbnes for adgangen til flere EU-midler. 

-Med et kontor i Bruxelles får vi bedre forudsætninger for at få en større andel af EU-midlerne. Vi ønsker med det kommende EU-kontor at understøtte og stimulere vores virksomheders innovations- og konkurrenceevne til gavn for borgerne i form af øget økonomisk vækst, beskæftigelse og bedre velfærd, siger Frank Jensen. 

Skal bringe alle tættere på EU 
Ud over at tiltrække midler til vækst- og erhvervsinitiativer skal kontoret bringe ejerkredsen, erhvervslivet og relevante aktører fra regionen tættere på Bruxelles. EU-kontoret skal således fremme regionale og kommunale aktørers synlighed i EU, samt sikre indflydelse på EU-politikker af særlig vigtig strategisk karakter, som fx den kommende Femern-forbindelse. 

Regionen har allerede creo.dk
Region Hovedstaden har allerede et forskningskontor i Bruxelles, i samarbejde med Københavns Universitet, CBS og Danmarks Tekniske Universitet. De gode resultater herfra bidrager til, at regionen stiller op med høje forventninger til det kommende EU-kontor. 

- Lignende resultater skal vi også opnå på erhvervsområdet. Med et kontor i Bruxelles kan vi opnå bedre adgang til EU. Både i form af EU-midler, men også som markedsplads og mødested for vores erhvervsliv, klynger, erhvervsfremmeaktører mfl., siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Det kommende EU-kontor forventes at slå dørene op i sensommeren 2014. 

Yderligere oplysninger:

 • Borgmester i Albertslund, Steen Christiansen, mobil 40 50 85 07
 • Overborgmester i København, Frank Jensen, via pressechef Jakob Elkjær, mobil 28 10 48 98
 • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen via Region Hovedstadens pressevagt, tlf. 70 20 95 88

Fakta: 
 

 • Det kommende EU-kontor skal ejes af en forening. Både forening og kontoret vil ejes og finansieres ligeligt mellem samtlige 29 kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden. Kommunernes medfinansiering vil bero af deres populationer og matches af Region Hovedstaden.
 • Kontoret ventes at have 3-4 ansatte med et budget på 4 mio. kr. i 2014.
 • Det ventes, at kontoret vil vokse, og såfremt det vurderes relevant oprustes kontoret til 6-10 medarbejdere med et budget på 7-10 mio. kr. i 2015-2016.
 • Kontorets bestyrelse vil bestå af:

3 medlemmer fra Region Hovedstaden. 
3 medlemmer fra kommunerne (heraf har Københavns Kommune 1 fast plads) 
2 medlemmer fra erhvervslivets repræsentanter.

 • Kontoret ventes at åbne sine døre i efteråret 2014.
Emneord: EU, Internationalt samarbejde, Repræsentationskontor, Lobbyisme, Vækst, Bruxelles
Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også