Region Sjælland: Skandale-system giver nye problemer

Skandaleramt indkøbssystem fra IBM kan ikke trække informationer fra det gamle system. Det forsinker undersøgelser i bestikkelsessagen, skriver Sjællandske.

»NASA« lyder måske atmosfærisk - men det er samtidig navnet på Region Sjællands problembarn. Det er et indkøbs-, lager- og økonomisystem, som tidligere har skabt kaos på sygehusene og regionens øvrige arbejdspladser, ligesom mange leverandører ikke fik deres penge. Nu har det vist sig også at være en udfordring for at skabe overblik i den såkaldte bestikkelses-sag.
Det skriver Sjællandske.


13 personer er sigtede i sagen, hvor ansatte i to it-firmaer ifølge politiet skulle have bestukket it-ansatte i Region Sjælland. På den baggrund satte Region Sjælland i juni revisionsselskabet Rambøll i gang med at lave en ekstern undersøgelse af it-indkøbene.

Men det skulle ikke gå så nemt. Systemet »NASA« fungerer stadig ikke optimalt. Derfor er Rambølls undersøgelse både blevet forsinket og dyrere for regionen, end den kunne have været.

- Nu er vi nødt til at komme til bunds i den her sag - det koster nogle penge, og det er jeg meget bevidst om, lyder det fra regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

NASA-systemet, som it-giganten IBM leverede i maj 2013, kan nemlig ikke tale sammen med regionens tidligere økonomisystem. Og i nogle tilfælde kan der kun trækkes data for tre-fire uger ad gangen ud af systemet, forklarer Rambøll i deres undersøgelse.

Regionen bekræfter over for avisen, at indkøbssystemets begrænsninger undervejs har forsinket bestikkelses-undersøgelsen og har besværliggjort Rambølls arbejde - et stykke arbejde, som Region Sjælland har betalt for på timebasis. Den samlede regning fra Rambøll er endnu ukendt.

»NASA« er i kølvandet på de tidligere problemer ved at blive forbedret, og derfor forventer regionsrådsformand Jens Stenbæk ikke, at det vil påvirke kvaliteten af bestikkelses-sagens undersøgelser.
- Vi kan stadig trække de oplysninger ud, som vi har brug for, og det kommer også til at ske. Så det bliver ikke en begrænsning for at få den viden frem, som vi vil have frem, siger Jens Stenbæk.

Emneord: Region Sjælland, It-skandaler, Bestikkelse, IBM, Rambøll, Jens Stenbæk, Undersøgelser
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også