Region Sjælland sparer 184 millioner: Det betyder fyringer

Vi må se i øjnene, at der vil ske afskedigelser, siger regionsrådsformand efter stram økonomiaftale.

Det er et stramt budget med besparelser og afskedigelser til følge, som regionsrådet i Region Sjælland har indgået en aftale om.

I en pressemeddelelse kalder Region Sjælland selv aftalen på 19,4 milliarder kroner for "en stram budgetaftale med hårde prioriteringer".

Budgettet for 2019 indebærer besparelser for 184 millioner kroner.


Dertil skal lægges, at Region Sjælland i 2018 også har et underskud i størrelsen 150 millioner kroner. 

- Vi må se i øjnene, at der vil ske afskedigelser. Vi har med budgetaftalen sat nogle nødvendige initiativer i værk, som ikke kunne udsættes. Vi har haft fokus på at holde udgifterne så meget i ro som overhovedet muligt, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i pressemeddelelsen.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvor mange fyringer der bliver tale om. Heino Knudsen lover dog, at regionen vil forsøge at mindske antallet, finde omplaceringsmuligheder og udvikle medarbejderes kompetencer.

Heino Knudsen fortæller, at politikerne har stået over for store udfordringer med økonomien.

I milliardbudgettet er der dog fundet plads til blandt andet at udbygge den medicinske afdeling på Holbæk Sygehus med 18 nye sengepladser.

Budgetaftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, SF, De Radikale og Liberal Alliance. De har tilsammen 38 af 41 medlemmer i regionsrådet og står bag budgetaftalen. Enhedslisten er ikke med.

/ritzau/

Emneord: Region Sjælland, Heino Knudsen, Besparelser, Budget 2019, Offentlige fyringer, 290818
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 28.08.18 Anne-Marie Krogsbøll
    UGM

    Hvor mange medarbejdere fra Region Sjælland er så netop nu af sted til SP User Group Meeting hos Epic i Verona i USA til ca. 21 000 kroner og en fuld arbejdsuge pr. person?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også