Region Syddanmarks nye rådsformand. Foto: stephanielose.dk

Region Syddanmark varsler sparetid trods milliardaftale

320 millioner ekstra kroner til Region Syddanmark i ny økonomiaftale er ikke nok til at undgå besparelser.

Der ligger besparelser og venter i 2016 i Region Syddanmark, selvom regeringen og Danske Regioner torsdag aften blev enige om en aftale om regionernes økonomi, hvor sundhedsområdet i landets fem regioner løftes med cirka en milliard kroner.

Regionernes økonomiaftale for 2016

Find alle artikler om økonomiaftalen på temasiden lige her.

Det meddeler Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

- Allerede i 2015 kommer vi til at mangle penge til ny, dyr medicin. Det er penge, som ikke bliver dækket i denne aftale, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og uddyber:

- Min umiddelbare vurdering er derfor, at vi i Region Syddanmark kommer til at mangle cirka 200 millioner kroner på næste års budget. Så sådan som jeg ser det, er der ingen vej uden om en omfattende sparerunde.

Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag en aftale om 1,5 milliarder kroner til regionernes sundhedsområde. Knap en halv milliard er dog allerede øremærket i tidligere aftaler.

Det betyder, at nytilførslen af penge reelt er mindre end ved første øjekast.

I Syddanmark lød regnestykket forud for forhandlingerne, at der i regionen er behov for ekstra 500 millioner kroner, men med aftalen kan regionen se frem til 320 millioner kroner ekstra.

De konkrete sparekrav kendes dog endnu ikke, da regeringen har meldt ud, at den vil finde flere penge i forbindelse med finansloven. Alligevel er regionsrådet nu nødt til at kaste endnu et blik på økonomien.

- Vi må se på mulighederne for at bremse aktiviteten og udgifterne til medicin på vores sygehuse - og så kommer vi til at se på, hvordan vi kan gennemføre de nødvendige besparelser, uden at det går ud over kvaliteten af den behandling, vi tilbyder vore patienter, siger Stephanie Lose.

Bent Hansen (S), Danske Regioners formand, erkender, at den nye aftale er "stram", men siger også, at han ikke havde mulighed for at klemme en krone mere ud af regeringen.

Han håber dog på, at man med aftalen kan undgå, at stigende medicinudgifter fører til, at der skal afskediges personale i 2016.

/ritzau/

Emneord: Økonomiaftale, Regionernes økonomi, Region Syddanmark, Besparelser, Sygehusdrift, Hospitalsdrift, Stephanie Lose
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også