Regionens regning stiger: Bios-reddere glemte plukdøgn

Region Syddanmark har opdaget, at en række reddere i sin tid glemte at indberette døgnvagter - såkaldte plukdøgn - fra tiden, hvor de kørte med blå blink for Bios.

Mens de syddanske reddere slås med regionen for at få de penge, de mener, de har til gode efter Bios’ konkurs, viser det sig, de ikke selv har været alt for nøjagtige med kuglerammen. Det skriver DR Syd.

Region Syddanmark har opdaget, at en række reddere i sin tid glemte at indberette døgnvagter - såkaldte plukdøgn - fra tiden, hvor de kørte med blå blink for Bios.

Det bekræfter Mads Haugaard, der er direktør i regionens eget selskab, Ambulance Syd, der har taget over efter Bios.

Alt om Bios sagen i Region Syddanmark

Læs meget mere om Bios overtagelse af ambulancekørslen i Region Syddanmark.

Klik ind på tema-siden her.

- Nu har regionen besluttet at gå ind og genberegne de optjente plukdøgn for samtlige reddere, der har gjort krav gældende. Det er man i gang med nu, siger han til DR Syd.

På et år er en redder normalt overvagtsat med fem døgnvagter, som de løbende kan vælge at afspadsere. Hvis de ikke gør det, skal de såkaldte plukdøgn udbetales som overtid. Et plukdøgn svarer til cirka 6.000 kroner før skat.

Alene i Esbjerg har 30 reddere glemt indberetningerne. Det erkender tillidsmand for redderne i Esbjerg Peter Senger.

- Jeg tror simpelthen, at der har været så stor forvirring omkring alt det, der skulle indberettes. Det er ikke en situation, vi har prøvet at stå i før, men det er ærgerligt, at vi har misset det, siger han til DR Syd.

Det vides endnu ikke, hvornår Region Syddanmark har det samlede overblik over de manglende udbetalinger til redderne.

Lønmodtagernes Garanti Fond har afvist at dække det beløb, redderne har til gode fra Bios-tiden.

Region Syddanmark tilbød tidligere denne måned at dække 70 procent af reddernes krav. Det svarer til cirka 47 millioner kroner.

Emneord: BIOS, Region Syddanmark, Lønmodtagernes Garantifond, Konkurser, Ambulancereddere, Peter Senger, Mads Haugaard, Ambulance Syd, Plukdøgn, 200117
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også