Regioner støtter uafhængig forskning

7 millioner kroner til uafhængig forskning skal nu omsættes til resultater for patienterne.

Medicinsk cannabis til patienter med nyrelidelser og antibiotika til gravide. Det er et par af eksemplerne blandt seks projekter, der nu får støtte fra Regionernes Medicinpulje, der støtter uafhængig forskning.
 
-Det er netop formålet med puljen: At støtte projekter, der er uafhængige af medicinalindustrien til gavn for både samfundsøkonomien og patienterne, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.
 

Regionerne har deres egen sektion

Regionerne spiller en central rolle for hele sundhedsområdet. Derfor samler vi alle historier om og fra regionerne og sundhedsområdet på en selvstændig sektion lige her.

Projekterne skal undersøge, hvordan vi kan bruge medicin bedre. Og forskningen støttes af regionerne, fordi lægemiddelindustrien ikke har interesse i projekterne.
 
VIRKER MEDICINSK CANNABIS MOD UBEHAG HOS NYREPATIENTER?
 
Patienter med nedsat nyrefunktion døjer ofte med smerte, kvalme og manglende appetit. 
 
Det er i forvejen surt at være nyrepatient, og det gør det ikke bedre, at de spiser for lidt. I dag er det desværre svært for lægerne at behandle alle symptomerne, fordi den allerede kendte medicin kan være farlig for nyrerne. 
 
Men der kan måske være en ny behandlingsform på vej. Et af dette års bevillingsmodtagere – en gruppe forskere på Odense Universitetshospital – vil nemlig undersøge, om medicinsk cannabis kan fjerne nogle af generne.
 
SEKS PROJEKTER BLANDT 44 ANSØGNINGER UDVALGT
 
Det er femte år i træk, at Regionernes Medicinpulje uddeler støtte. 
-De 44 ansøgninger, som Danske Regioner har modtaget i denne runde, vidner om stor interesse fra vores fagfolk. Vi har fokus på, at patienterne får maksimal gavn af deres behandlinger, så derfor dækker den uafhængige medicinpulje et vigtigt behov, siger Stephanie Lose.
 
Regionernes Medicinpulje er blevet til med bidrag fra alle fem regioner. Derfor har ansøgningskomiteen i deres bedømmelse lagt vægt på tværregionale projekter.
 

Se hvilke projekter, der får støtte fra Regionernes Medicinpulje

Emneord: Regionerne, Danske Regioner, Forskning, Offentlig støtte, Lægemiddelindustrien, Medicinalbranchen, Stephanie Lose, Medicinpulje, 291118
Danske Regioner på DenOffentlige.dk Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem danske regioner...
Aktivitet: Artikler: 21 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også