Regioner vil kunne fyre læger

Vagtlægen fra Odense, der i maj i år sendte 23-årige Mikkel Kragelund fortumlet hjem med hul i hovedet efter et cykelstyrt, begik en klar fejl.

Det fastslår Michael Hansen-Nord, ledende overlæge på akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital, som kender sagen, skriver Fyens Stiftstidende.

- Med de symptomer skulle vagtlægen have sendt patienten på sygehuset, siger 
Michael Hansen-Nord.
Den 23-årige mand faldt tre uger efter styrtet om, og en scanning på OUH viste efterfølgende, at Mikkel Kragelund havde fået en hjerneblødning, som den ledende overlæge på OUH kæder direkte sammen med cykelstyrtet.

Vagtlægen er den samme læge, som overså en blodprop hos Regina Holmegaard. En blodprop, som den 36-årige kvinde fra Glamsbjerg døde af. En sag, avisen har beskrevet i serien ”Svigt i lægevagten”. I dag er lægen suspenderet fra vagtlægeordningen, men tager stadig imod patienter i sin praksis i Odense. 
Men nu skal det være slut med, at praktiserende læger fortsat tager imod patienter, hvis de er under mistanke for at have begået alvorlige fejl.
Det mener Region Syddanmark, der ønsker at kunne udelukke læger midlertidigt eller permanent fra at drive praksis. En beslutning, som i dag ligger hos Sundhedsstyrelsen.

- Vi må på borgernes vegne kunne være trygge ved de praktiserende læger. Derfor vil vi gerne være med til at bestemme, hvem der skal arbejde for os, siger Bo Libergren (V), formand for regionens sundhedssamordningsudvalg.

Birgitte Ries Møller, syddansk formand for lægernes organisation, PLO, afviser og vil ikke være med til at ødelægge kollegernes forretning.
Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) mener, at regionens ønske er værd at drøfte. 
- Men det bør fortsat være Sundhedsstyrelsen, som tager de første skridt til at tage autorisationen fra en læge, siger ministeren. 

Emneord: Vagtlæge, Regioner, Bo Libergren, Praktiserende læger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også